Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru seamănă panică în populație: 'Softurile CAS, Casei de Pensii, Revisal și ANOFM au vulnerabilități'

Inquam Photos / Octav Ganea
violeta alexandru

Dezvăluiri îngrijorătoare făcute de Ministrul Muncii în direct la Digi24. Violeta Alexandru a declarat că programele soft cu care lucrează platformele Casei de Sănătate, Casei de Pensii, Revisal, ANOFM au toate vulnerabilităţi, astfel că este nevoie de un efort strategic naţional pentru aceste infrastructuri critice să nu stea cu spaimă că pierd ceva din banii pe care trebuie să îi primească.

Citește și: Guvernul Orban a luat decizia: A blocat creșteri de salarii și sporuri

"Discuţiile pe care le-am avut cu pensionarii, respectiv cu angajaţii Caselor Judeţene de Pensii, mi-au arătat că toate aceste platforme, toate aceste softuri, şi în ceea ce priveşte Casa de Pensii, şi în ceea ce priveşte ANOFM, şi în ceea ce priveşte Revisal, toate au vulnerabilităţi. Cred că trebuie să facem un efort strategic naţional pentru aceste infrastructuri critice, ca să nu stăm cu spaima în fiecare zi că eşti asigurat la Casa de Sănătate, că şi acolo este o vulnerabilitate, că eşti un om care are dreptul să primească tot ce trebuie să primească la pensie şi nu să stea cu frica în sân că în momentul în care ajunge (la momentul pensionării, n.r.) se întâmplă cu ceva în soft şi cine ştie ce se pierde, cine ştie ce apare...Aşa ceva este inadmisibil şi, repet, am preferat să abordez problema tehnic", e explicat Violeta Alexandru.

Citește și: Liviu Dragnea a depus două noi cereri de eliberare! Cum își motivează cererile

Ministrul Muncii a mai arătat că lipsa de informatizare în instituţiile statului produce României de la an la an costuri tot mai mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.