Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru susține demersul ministrului Muncii: 'Am 45 de ani. Imaginați-vă că plec la pensie'

Facebook
Violeta Alexandru

Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, a declarat, marți, despre interzicerea cumulului pensie - salariu că nu este susținătoare a excepțiilor de la regulă, dar în unele cazuri ele sunt necesare, precum în educație, cultură și sănătate, însă nu de acord cu pensionarea la 45 de ani.

Violeta Alexandru, ministru al Muncii în timpul Guvernului Orban, a declarat că nu va fi niciodată de acord cu pensionarea la 45 de ani, vârstă pe care și ea o are.

„La începutul mandatului Guvernului Orban atât eu, cât și colegii mei am apreciat că este necesar să dăm o soluție cu privire la problema cumulului pensiei cu salariul și ne gândeam în mod special la situațiile de pensionare la vârste de tipul vârstei pe care eu o am. Eu am 45 de ani. E ca și cum m-aș duce la pensie. Imaginați-vă!. Uitați-vă la mine și imaginați-vă că mă duc la pensie după ce termin conferința de presă. Aceste situații care sunt de bun simț ne-au atras atenția și dacă vă amintiți, am fost implicată, deci susțin demersul colegei mele (Raluca Turcan, actualul ministru al Muncii - n.r.), urmând ca sub aspect juridic, constituțional, cei care sunt de specialitate să se pronunțe”, a spus Alexandru.

Președintele AEP REACȚIONEAZĂ în scandalul titlului de doctor: 'Voi ataca cu siguranță orice document'

Fostul ministru al Muncii a spus că nu susține excepiile de la lege, dar este de acord că în unele situații ele sunt necesare.

„Eu nu sunt pentru excepții. Sunt sigură însă că au fost discuții între colega mea și ceilalți colegi miniștri, care au arătat argumente obiective pentru care ar fi necesară încadrarea, de exemplu, a educației în categoria excepțiilor. Sunt convinsă de acest lucru. Nu își dorește nimeni ca în școlile din mediul rural să nu mai existe profesori, după ce că avem o situație delicată cu alfabetizarea, cu înscrierea la școală a copiilor, îi lăsăm și fără profesori. De fapt este despre în ce măsură se poate susține un argument cu privire doar la profesori, care lucrează, într-adevăr, în niște tipuri de contracte aparte, specifice, se numesc contracte cu cu ora și alte categorii care pot fi și ele stimulate să își găsească contracte cu ora în domeniul medical sau cultural”, a mai spus Violeta Alexandru.

Senatorul PNL este de părere, însă, că atunci când apar excepțiile, ele sunt cel mai delicat de gestionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.