Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru vrea o 'schimbare din temelii': 'ANOFM nu este un jucător importat pe piaţa de recrutare. Instituţia trebuie regândită'

Facebook
Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta alexandru, anunţă că, numărul angajaţilor activi din România, conform Revisal, este mai mare cu 7.000 în octombrie faţă de septembrie. Ministrul afirmă, însă, că ANOFM nu este un jucător importat pe piaţa de recrutare, iar în ceea ce priveşte cursurile de formare, instituţia este decuplată de evoluţiile din piaţă. ”Instituţia trebuie regândită”, afirmă ministrul Muncii.

”Aşa mulţumită sunt să văd că numărul angajaţilor activi din România, conform Revisal, este mai mare cu 7.000 în octombrie faţă de septembrie. M-aş fi bucurat oricum dar, după câteva luni foarte grele, îmi dau speranţe aceste evoluţii. Bine, România!  Din păcate, şi o spun cât se poate de deschis, prea puţini oameni care au de oferit locuri de muncă dar şi cei care vor să muncească folosesc serviciile ANOFM. (...) Practic, statul nu asigură, în acest moment, platforma în care cererea şi oferta să se întâlnească pe piaţa muncii. Mai direct, oamenii folosesc companii private furnizoare de servicii de recrutare, îşi folosesc cunoştinţele, iar ANOFM a ajuns ultimul loc în care ei ajung, mulţi doar în momentul în care nu mai au nicio soluţie”, a scris, joi, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Traian Berbeceanu intră în pâine - posibile măsuri suplimentare în București: 'La finalul săptămânii se discută, iar luni se va da o decizie'

Ministrul Muncii a apreciat că ”ANOFM nu este, în acest moment, un jucător importat pe piaţa de recrutare, iar în cea de formare pare că este decuplată de evoluţiile din piaţă”.

”Instituţia trebuie regândită. Păstrat ceea ce face eficient, evitat să ajungă o simplă instituţie care execută plăţi. Are potenţial de schimbare”, a mai afirmat Violeta Alexandru, precizând că s-a pus în situaţia unui om care caută un loc de muncă şi a accesat site-ul ANOGM, dând de ”pagini care vorbesc despre legislaţie, descrierea activităţii instituţiei, organigrame”.

”Am parcurs mai bine de 15 minute încercând sa găsesc ofertele de muncă. Este relativ alambicat să identifici un loc de muncă, intrând pe site. Ne trebuie o platformă simplă, prietenoasă (mai cu seamă că “îi cheamă” acolo pe nişte oameni care trec printr-un moment greu al vieţii lor profesionale) gândită pornind de la nevoile celor care o folosesc. Eu aici văd totul, oferte de muncă în general, grupate după mai multe criterii. Văd locul în cei care îşi caută un loc de muncă să se poată prezenta în mod corespunzător, inclusiv persoanele cu dizabilităţi în al căror drept la demnitate cred cu tărie. Principalul integrator pentru informaţii despre locurile de muncă nu are pe prima pagină, clar, la vedere exact informaţia cheie: Locuri de muncă”, a mai scris Alexandru.

Aceasta explică faptul că instituţiile publice selasă acoperite de proceduri, de legi, de birocraţie.

”În sistemul public, rutina zilnică îi face pe cei care lucrează în administraţie să complice lucrurile, să nu mai vadă problemele simple şi, în final, să se rezume la strictul necesar la serviciu. Când, în final, vede problema, administraţia propune soluţii complicate, cu o durată de rezolvare de minim un an. Şi, desigur, costisitoare din punct de vedere financiar. Sunt un om care susţine accesarea de fonduri europene dar, în sistemul public, s-a ajuns să nu se mai vrea rezolvarea lucrurilor mai repede de 2-3 ani, cât durează câte un proiect european în care sunt salarii/supliment la salariu pentru angajaţi”, a mai scris ministrul.

Aceasta a explicat că, din cauza pandemiei, rerormarea ANOFM a trecut pe locul 2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.