Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violoncelistul francez Victor Julien-Laferriere a câştigat prestigiosul concurs Regina Elisabeth

ArgesisArt
vioara

Tânărul violoncelist francez Victor Julien-Laferriere a câştigat sâmbătă seară, la Bruxelles, Marele premiu internaţional Regina Elisabeth, unul dintre cele mai prestigioase concursuri muzicale din lume, consacrat în premieră, în acest an, violoncelului, au anunţat organizatorii competiţiei, informează AFP.

Victor Julien-Laferriere, un parizian în vârstă de 26 de ani, a fost unul dintre cei patru francezi calificaţi între cei 12 finalişti ai concursului. Pentru un tânăr muzician, acest prestigios premiu este o veritabilă trambulină pentru o carieră internaţională. 

Absolvent al Conservatorului din Paris, Victor Julien-Laferriere, un exponent al noii generaţii de violoncelişti francezi, a ales pentru marea finală interpretarea Primului concert de Chostakovitch pe scena Palatului de Belle-Arte din Bruxelles, în prezenţa reginei Mathilde a Belgiei. 

Premiul doi a fost câştigat de interpretul nipon Yuya Okamoto, în vârstă de 22 de ani. 

Ediţia din acest an a fost prima, de la înfiinţarea concursului în 1937, sub patronajul reginei melomane Elisabeth a Belgiei (1876 - 1965), când concursul a fost deschis violonceliştilor. Începând cu anul 1938 concursul a alternat în fiecare an vioara şi pianul. Din 1988 au fost introduse şi ediţii dedicate soliştilor vocali. Ediţia de anul viitor va fi dedicată acestora din urmă. Violoncelul va reveni în centrul atenţiei la concursul Regina Elisabeth peste 4 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.