Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorel Arcaș (PSD): Bugetul pentru 2017 este realist și sustenabil

psd sigla

Senatorul PSD Sibiu Viorel Arcaș, președintele Comisiei de buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital a Senatului, a declarat, vineri, că în opinia sa bugetul de stat pentru 2017 este unul "realist" și "sustenabil", cu obiective clare și "pârghii de atingere a acestora".

"Apreciez că bugetul pentru anul 2017 este un buget realist, nu optimist cum ne-au acuzat unii și alții, ci un buget care are obiective clare, dar și pârghii de atingere a acestora, un buget sustenabil, un buget bun pentru întreaga Românie", a afirmat senatorul PSD Sibiu într-o conferință de presă susținută vineri la Mediaș, potrivit unui comunicat transmis Agerpres. Potrivit lui Viorel Arcaș, acest buget de stat este bun și pentru Mediaș și medieșeni, chiar dacă a fost respins amendamentul referitor la centura ocolitoare a acestui municipiu.

"Iar dacă este bun pentru România, consider că este bun și pentru Mediaș, pentru că medieșenii își doresc aceleași lucruri ca și toți cetățenii României: un trai mai bun, o siguranță mai mare a zilei de mâine, posibilitatea de a-și face planuri de viitor, un viitor mai stabil. În ceea ce privește câteva probleme punctuale ale Mediașului, adaug următoarele: amendamentul referitor la centura ocolitoare a fost respins fiindcă nu avea nicio bază legală. Alocarea fondurilor nu se poate face fără documentație tehnică și fără să existe un studiu de fezabilitate. Reamintesc faptul că în timpul ministrului PD al Transporturilor, Radu Berceanu, s-a pierdut finanțarea Băncii Mondiale pentru acest obiectiv de investiții, dar și că Guvernul Cioloș a refuzat să semneze atribuirea studiului de fezabilitate (noiembrie 2015), iar apoi a anulat licitația (iunie 2016)", argumentează senatorul PSD Sibiu.

Totodată, președintele Comisie de buget al Senatului arată că acest buget de stat vine cu "o nouă filosofie de administrare a banilor publice, în special a banilor destinați investițiilor". "Trebuie să se înțeleagă faptul că este o nouă filosofie de administrare a banilor publici, în special a banilor destinați investițiilor. Alocarea se face direct, de la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, în funcție de ordinea în care s-au depus proiectele. Bugetul alocat investițiilor a fost suplimentat în acest an cu 10 miliarde. Pentru locuințele ANL, documentația este depusă la Minister de vechea administrație locală, fiind stabilită și locația, cu probabilitate mare de a începe construcția locuințelor în anul 2017", a indicat parlamentarul PSD Sibiu, potrivit comunicatului menționat.

El i-a mai acuzat pe parlamentarii PNL că în privința amendamentelor depuse la legea bugetului nu au urmărit decât "un obiectiv de imagine". "Nu în ultimul rând, țin să amintesc faptul că stimații colegi din PNL care au depus amendamente la legea bugetului nu au binevoit să se prezinte la Comisiile reunite de Buget Finanțe pentru a și le susține, ceea ce mă duce cu gândul că acțiunea lor nu avea decât un obiectiv de imagine. Cred că ceea ce Parlamentul României a aprobat în această săptămână reprezintă o șansă reală pentru toți românii de a avea o viață mai bună, inclusiv pentru medieșeni", a concluzionat senatorul Viorel Arcaș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.