Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorel Cataramă, reintrodus de CCR în cursa prezidenţială: 'BEC tinde să acționeze ca un actor politic, deși nu are această atribuție'

arhiva personala
Viorel Catarama

Viorel Cataramă a declarat, luni, că înlăturarea sa din competiția pentru prezidențiale încalcă fragrant legea, fapt pentru care CCR a invalidat decizia BEC. Acesta a precizat că Biroul Electoral Centra acționează, în ultima vreme, ca un actor politic, chiar dacă nu are această atribuție.

„Așa cum am declarat imediat după aflarea Deciziei BEC, încercarea de înlăturare a mea din competiția pentru președinția României s-a făcut cu încălcarea flagrantă a legii. Din acest motiv, plenul CCR, în unanimitate, a invalidat hotărârea sus-menționata și a dispus respectarea drepturilor mele prevăzute de Constituție, admițându-mi candidatura”, a afirmat, luni, Viorel Cataramă.

El a reamintit de momentul când BEC a vrut să elimine din cursa pentru europarlamentare alianța USR-PLUS, adăugând că instituția a ajuns să acționeze ca un actor politic.

„Nu pot să nu remarc faptul că, în ultimul timp, BEC tinde să acționeze ca un actor politic, deși nu are această atribuție. Reamintesc, în acest sens, că la recentele alegeri europarlamentare a încercat să elimine din cursa electorală alianța USR-PLUS, fiind necesară intervenția instanțelor de judecă pentru respectarea legii”, a conchis Cataramă.

Reacția acestuia vine după ce Curtea Constituțională a admis contestația formulată de Viorel Cataramă privind respingerea candidaturii prezidențiale. Judecătorii CCR dispun înregistrarea de către BEC a candidaturii și semnului electoral ale lui Cataramă la alegerile din luna noiembrie.

În schimb, CCR a respins contestația împotriva înregistrării candidaturii Vioricăi Dăncilă și alte două contestații formulate împotriva candidaturii lui Theodor Paleologu la prezidențiale, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.