Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorel Hrebenciuc a RECUNOSCUT tot în fața instanței: jocurile de culise din PSD

viorel hrebenciuc

Fosta eminență cenușie a PSD, Viorel Hrebenciuc, a oferit primele declarații în fața instanței în dosarul ”Giga TV”, cel în care fostul greu al PSD și șefa CNA, Laura Georgescu, sunt judecați pentru abuz în serviciu, fabricarea de sesizări false, respectiv, trafic de influență. În fața judecătorilor, Hrebenciuc a recunoscut că și-a folosit influența politică pentru a interveni la șefa CNA.

Citește și: Viorel Hrebenciuc și celebrul Pinalti, adus din PUȘCĂRIE, au recunoscut faptele de corupție

Citește și: SURSE - Strategia PNL: surprize mari în campanie

”Îmi asum întreaga responsabilitate şi răspundere pentru implicarea în această cauză, pe care am gândit-o strict politic şi pe care o regret.

Menţionez că la acea vreme eram lider de grup al PSD în Parlament şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, calităţi în virtutea cărora,alături de ceilalţi, discutam astfel deprobleme de numiri.

Fac precizarea că am realizat imediat greşeala politică pe care membrii CNA a făcut-o, pentru că era închis un post al opoziţiei cu rating zero, cum de altfel ca şi majoritatea posturilor locale.

Arăt faptul că, aşa cum şi în alte instituţii publice Parlamentul desemnează, conform unui algoritm politic (cu titlu de ex: SRR, Curtea Constituţională, BNR, etc), tot în acest mod,în conformitate cu dispoziţiile art. 64 din Constituţie, au fost desemnaţi şi membrii CNA.

Aşa cum am arătat anterior, greşeala din punct de vedere politic a membrilor CNA, de a închide un post local aparţinând opoziţiei (PDL) avea repercusiuni şi asupra atitudinii destul de vehemente în cadrul Parlamentului European, din partea grupului Partidului Popular European, din care PDL făcea parte.

Arăt că după anul 2012 am fost frecventat de acest grup parlamentar (PPE) sub diverse motive, iar membrii PDL erau extrem de vocali în acest grup. Din acest motiv am considerat că este necesar să mă implic pentru a remedia situaţia creată.”, a declarat Viorel Hrebenciuc, în fața judecătorilor, conform paginademedia.

Citește și: VIDEO - Liviu Dragnea, replică ACIDĂ pentru Dacian Cioloș: Nu mai am încredere!

Citește și: Dacian Cioloş sare la Liviu Dragnea: Cele mai DURE ATACURI lansate de premier

Citește și: VIDEO - Guvernul tehnocrat aruncă în aer alegerile: LOVITURA lui Dacian Cioloș

Fostul greu al PSD dezvăluie și cum se organizau astfel de întâlniri. Hrebenciuc susține că a chemat-o pe Laura Georgescu în biroul președintelui Camerei Deputaților și i-a cerut direct să analizeze mai cu atenție situația de la postul Giga TV.

“Urmare a acestui raţionament, i-am solicitat Laurei Georgescu o întrevedere printr-un sms. Întâlnirea a avut loc pe 30 septembrie 2013 la Camera Deputaţilor, în biroul lui Valeriu Zgonea care deţinea funcţia de preşedinte al Camerei, dar lipsea şi eu îi ţineam locul.

Întrevedere a durat 5-7 minute, timp în care i-am explicat îngrijorarea privind măsura dispusă de CNA, respectiv închiderea unui post TV controlat de PDL, care putea fi interpretată ca o măsură abuzivă, de cenzură.

În acest sens am rugat-o să reanalizeze, în limita prevederilor legale, contestaţia depusă de Giga TV.

Din discuţia cu Laura Georgescu am tras concluzia că nu se va implica cu foarte mult interes în rezolvarea acestei probleme, mai ales că membrii CNA erau într-o permanentă dispută, iar certurile dintre Laura Georgescu şi Narcisa Iorga, cea din urmă fiind membră CNA la propunerea PDL.

La câteva zile am primit un telefon de la Laura Georgescu care a comunicat că Giga TV a reprimit licenţa. În aceeaşi zi i-am comunicat lui Gheorghe Ştefan decizia CNA. Cu toate acestea, Gheorghe Ştefan era extrem de supărat şi-mi reproşa faptul că nu am intervenit motivat ca Laura Georgescu a dat un vot negativ, iar membrii PSD desemnaţi nu au dat în bloc un vot pozitiv, ci doar unul pentru, unul împotrivă şi o abţinere”, a mai spus Hrebenciuc, în fața judecătorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.