Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorel Hrebenciuc, fosta şefă CNA Laura Georgescu şi ex-primarul "Pinalti" aşteaptă prima decizie în dosarul de corupţie

Inquam Photos / Octav Ganea
viorel hrebenciuc

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, fosta şefă a CNA, Laura Georgescu, un fost membru, Narcisa Iorga şi fostul primar Gheorghe Ştefan zis Pinalti aşteaptă joi un prim verdict în dosarul de corupţie în care sunt judecaţi pentru modalitatea de exprimarea a unor voturi în cadrul şedinţelor Consiliului.

După aproape 40 de termene ale procesului judecătorul de caz a considerat încheiată, în 3 octombrie cercetarea judecătorească, a ascultat pledoariile finale şi a stabilit dictarea unui verdict, joi.

Citeşte şi: Şefa CNA, Hrebenciuc, Pinalti şi Narcisa Iorga, 'împachetaţi' de DNA şi trimişi în instanţă

În iulie 2015 cei patru au fost deferiţi justiţiei pentru fapte de abuz în serviciu, de fals intelectual şi folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid.

La data de 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, președinta CNA, autoritatea națională în domeniul audiovizualului a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenți), retragerea licenței audiovizuale pentru postul Giga Tv, controlat de inculpatul Ștefan Gheorghe.

Ca urmare a indicațiilor primite, inculpatul Ștefan Gheorghe i-a solicitat sprijin inculpatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcționari din cadrul Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A) ca instituția să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licența pentru postul de televiziune respectiv.

După ce un nou vot al CNA a readus pe piaţă televiziune DNA a declanşat cercetările în acest dosar finalizat cu trimiterea în judecată a celor verificaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.