Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă a ales: Pe cine a numit PREFECT în București

Inquam Photos / Octav Ganea
sedinta guvern

Viorica Dăncilă a decis, în ședința de Guvern de miercuri, să îl numească în funcția de prefect al Bucureștiului pe Stana Sever Romulus, consilierul primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, iar în trecut a lucrat în calitate de consilier la ANSVSA. Acesta va exercita cu caracter temporar funcția de prefect al Capitalei, în urma detașării.

Stana Sever Romulus s-a remarcat prin nepromovarea unui concurs pentru funcția de consilier parlamentar, organizat de Autoritatea Electorală Permanentă, în 2014, la care a luat puțin peste 4 la proba scrisă.

Citește și: Descoperire fără precedent a lui Rareș Bogdan! Guvernul intră la rupere în 2019 – Operațiune de amploare demarată de ANAF în ianuarie

Stana Sever Romulus este căsătorit, iar soția sa este polițistă locală. Potrivit declarației de avere din 7 mai 2018, în perioada în care a fost consilier al primarului din sectorul6, a lui Sever Romulus Stana, acesta are un apartament de 57 mp cumpărat în anul 2016, dobândit prin credit.

Salariul anual încasat la primăria sectorului 6, în funcția de consilier al primarului, a fost de 38.190 de lei, conform sursei citate. Soția sa, Cătălina Nicoleta Stana, ca polițist local la D.G.P.L. Sector 6, a avut un salariu anual de 54.356 de lei. Luca Andrei Stana a primit o alocație anuală de 1.008 lei, la sursa de venit fiind trecut Ministerul Muncii.

Citește și: S-a aflat! Cu ce se ocupa tânărul care s-a aruncat în gol de la etajul 15 al hotelului Intercontinental

El o înlocuiește pe Speranța Cliseru. Pe data de 20 decembrie 2018, Speranța Cliseru și-a încetat mandatul în funcția de prefect al Capitalei, potrivit unui anunț făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Fostul prefect al Capitalei, Speranţa Cliseru, este apropiată a Gabrielei Firea, ocupând în trecut funcţia de consilier al acesteia. Până să ajungă la Primăria Capitalei, Cliseru a fost administrator public al oraşului Voluntari, care îl are ca primar pe Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea.

Citește și: Exploziv! De ce îi convine lui Liviu Dragnea ca Olguța Vasilescu să fie scoasă din Guvern

În jurul Speranței Cliseru a existat o controversă referitoare la semnarea ordinului de intervenție în forță a jandarmilor la mitingul din 10 august din Piața Victoriei. În timp ce purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a susținut că aceasta a dat ordin, în jurul orei 23.30, ca jandarmii să intervină în forță, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susținut constant că ordinul a fost scris de jandarmi, iar semnătura prefectului a fost una formală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.