Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă a convins mai mulți parlamentari de la minorități să susțină Guvernul: 'Probabil o să votăm jumătate jumătate'

Inquam Photos / Alexandru Buscă
Inquam Klaus Iohannis Kelemen Hunor Varujan Pambucian

Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităților naționale, a declarat că, în urma discuțiilor cu liderul PSD Viorica Dăncilă, părerile sunt împărțite "jumătate jumătate" în rândul reprezentanților minorităților, altele decât UDMR, privind susținerea Guvernului la votul din Parlament.

"Noi probabil că o să votăm jumătate jumătate. A fost o discuție foarte bună. O să avem o discuție și cu o delegație PNL miercuri, după votul final. Eu personal n-am să vă spun niciodată nimic, pentru că în momentul ăla orice aș spune eu s-ar răsfrânge pe grup. Fiecare coleg reprezintă o altă organizație și niciodată n-o să impun vreunui coleg punctul meu de vedere. Am discutat o serie de chestiuni punctuale care ne interesează pe noi, spre exemplu legea minorităților care se târâie de atâta timp. A fost o informare reciprocă, n-a fost o negociere. Grupul este împărțit. Nu se schimbă punctul de vedere al colegilor după o întâlnire", a declarat Varujan Pambuccian luni, în Parlament, după discuția cu premierul Viorica Dăncilă.

Citește și: Gabriela Firea face un anunț important! Proiectul care vizează vinietele se schimbă-Cine va plăti

De asemenea, Pambuccian a spus că grupul minorităților naționale, altele decât UDMR, nu vor influența votul privind susținerea Guvernului în Parlament.

"Noi nu vom influența. Sunt foarte mulțumit că nu vom influența rezultatele", a declarat acesta.

Citește și: Rareș Bogdan, replică dură pentru Codrin Ștefănescu: ‘Nefericiților, acest popor a plătit cu sânge dreptul de a spune NU, de a spune JOS’

Viorica Dăncilă a purtat discuții luni cu grupul minorităților naționale de la Camera Deputaților, altele decât UDMR, în vederea obținerii unei susțineri a Guvernului la votul în Parlament.

Premierul a mai declarat că a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre cele trei propuneri de interimari în locul miniștrilor ALDE, iar șeful statului i-a spus că va da un răspuns într-un timp scurt.

Citește și: Ludovic Orban reacționează după declarațiile premierului: Trebuie să plece de la Palatul Victoria

ALDE a decis să se retragă de la guvernare iar șansele unei moțiuni de cenzură în acest moment ar fi foarte mari. Viorica Dăncilă a transmis foștilor colegi din ALDE, nemulțumiți de decizia conducerii partidului, să vină alături de PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.