Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă a făcut SENZAȚIE la întâlnirea cu ambasadoarea Chinei: Schimbare RADICALĂ de look a premierului - GALERIE FOTO

dancila viorica

Aflată în plin scandal cu Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă a decis să facă o schimbare! Pentru prima dată de când este premier, Dăncilă a renunțat la coafura cu coc care a consacrat-o și a apărut, la o întrevedere cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Jiang Yu, cu părul desfăcut.

Dăncilă a fost ținta multor ironii pentru coafura sa, celebrul coc cu burete, atât din partea bărbaților, fie ei jurnaliști, oameni simpli sau politicieni, cât și din partea femeilor, din aceleași tabere.

Citește și: EXCLUSIV Omul lui Băsescu reacționează, după ce Klaus Iohannis i-a refuzat propunerea: ‘Nu renunțăm’

La întâlnirea cu ambasadoarea Chinei, Dăncilă i-a adresat felicitări cu ocazia preluării recente a postului de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România și a asigurat-o de întregul sprijin al autorităților române pentru ducerea la îndeplinire a mandatului său.

Convorbirile au reliefat caracterul dinamic al dialogului politic și al cooperării bilaterale dintre România și R. P. Chineză, ce au la bază o îndelungată prietenie, înțelegere și respect reciproc, consolidată în cele șapte decenii de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Citește și: ANAF face anunțul mult așteptat! Datoriile românilor vor fi șterse

Viorica Dăncilă a evocat întrevederea de substanță cu premierul Consiliului de Stat al R. P. Chineze,  Li Keqiang, în marja Summit-ului Șefilor de Guvern din statele formatului cooperării Europa Centrală și de Est – R. P. Chineză (Dubrovnik, 12 aprilie 2019), precum și întrevederea cu delegația condusă de prim-vicepreședintele Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez,  Zhang Qingli, cu ocazia vizitei la București, în perioada 20-23 aprilie 2019.

Prim-ministrul României a salutat nivelul cooperării dintre cele două state, arătând că Republica Populară Chineză este un foarte bun partener comercial al României din zona asiatică. În context, a fost evidențiat interesul României pentru creșterea echilibrată a schimburilor comerciale bilaterale, precum și pentru participarea activă la misiuni economice, târguri și expoziții internaționale tematice, pe ambele sensuri.

Citește și: Lovitură pentru șeful Aeroportului Otopeni! Ministrul Transporturilor i-a dat lovitura de grație

Ambasadorul R. P. Chineze la București a felicitat România pentru exercitarea unei Președinții de succes a Consiliului UE. Viorica Dăncilă a evidențiat că România susține consolidarea Parteneriatului Strategic Cuprinzător UE-China, în linia angajamentelor asumate la Summit-ului UE-China (Bruxelles, 9 aprilie 2019).

Întrevederea a prilejuit abordarea principalelor teme ale cooperării sectoriale, respectiv ale cadrului juridic în atenție, cu accent pe domeniile cu potențial de impulsionare a schimburilor comerciale și a contactelor interumane, turistice, educaționale, culturale, de afaceri, inclusiv la nivel local. Totodată, a fost salutat nivelul cooperării din plan administrativ, oferit de înfrățirile instituționale ale orașelor și județelor din România și R. P. Chineză.

Citește și: Vești importante pentru șoferi! Modificări importante pentru cei care au permis de conducere categoria B

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte ale cooperării dintre cele două state la nivelul ONU, inclusiv în ceea ce privește susținerea reciprocă de candidaturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.