Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă a inaugurat, luni, Bursa de Pește din Tulcea, proiect de aproape 6 milioane euro

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a declarat, luni, la inaugurarea Bursei de Pește din Tulcea, că proiectul în valoare de aproximativ 6 milioane euro, finanțat prin fonduri naționale și europene, este așteptat de pescari de mai bine de un deceniu, precizând că Delta Dunării merită să aibă o piață concurențială, potrivit Mediafax.

„Bursa de pește din Tulcea este un proiect pe care pescarii îl așteaptă de mai bine de 10 ani. Cu mai bine de un an în urmă, când am preluat responsabilitatea guvernării, împreună cu echipa de miniștrii pe care o conduc, proiectul de la Tulcea era unul blocat, și puțini mai credeau într-o perspectivă apropiată, ca el să devină operațional. Alianța PSD-ALDE s-a angajat să pună în valoare potențialul natural, turistic și economic al Deltei Dunării. Resursa piscicolă bogată din Deltă merită o piață concurențială, cu adevărat funcțională, având în vedere că agricultura și pescuitul contribuie semnificativ la economia județului Tulcea și asigură locuri de muncă pentru aproximativ 30% din populație. Aceste cifre argumentează o dată în plus importanța economică și socială pe care o are noua bursă de pește din Tulcea, un proiect în valoare de aproape 6 milioane euro, finanțat din fonduri naționale și europene”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni, la Tulcea.

Premierul a adăugat că programul va include scheme de ajutor de stat pentru susținerea industriei alimentare de profil și pentru acvacultură.

„Am vizitat astăzi (luni – n.r.) punctele tehnologice importante pentru activitatea bursei și sala de unde pot fi urmărite tranzacționările. Ceea ce am remarcat este accentul pus pe adaptarea la cerințele de performanță ale unei burse moderne, în deplin acord cu cerințele economiei competitive. Funcționarea bursei înseamnă comercializarea peștelui și a produselor din pește la un preț corect, calitatea confirmată a mărfii și eliminarea speculei de pe piața neagră. Ajutăm astfel pescarii și fermele piscicole să își dezvolte afacerile, iar pensiunile din zonă le vor putea oferi turiștilor produse pescărești cu adevărat tradiționale pregătite din pește de proveniență locală. (...) Avem o viziune integrată cu privire la dezvoltarea acestei zone. Mă bucur să anunț astăzi (luni - n.r.) la Tulcea un nou program guvernamental pentru revitalizarea domeniului piscicol. Programul va include scheme de ajutor de stat pentru acvacultură și pentru susținerea industriei alimentare de profil. Pentru locuitorii Deltei ca și pentru toți românii ne dorim locuri de muncă, drumuri moderne, educație. Un astfel de program de investiții este Fondul de Dezvoltare și Investiții care asigură finanțare unităților administrativ-teritoriale pentru proiecte de alimentare cu apă și canalizare, modernizare și reabilitare a drumurilor comunale, crește, grădinițe și școli”, a completat șeful Executivului.

Citește și: Klaus Iohannis își lansează a treia carte: lovitură înainte de alegeri

Dăncilă a adăugat că iubește Delta Dunării, o zonă în care a locuit, iar în urma unei consultări cu tulcenii, Guvernul va veni cu soluții la problemele cu care se confruntă aceștia.

„Primul program se referă la dezvoltarea afacerilor mici și va consta în acordarea unui ajutor de minimis de până la 200.000 euro și credit garantat epntru construcții și achiziția pentru ferme, cabinete medicale și turistice. Un alt program va fi dedicat centrelor rurale pentru ca toți care locuiesc acolo să aibă servicii de Poștă, ANAF, și să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la oraș. Mizăm pe sprijinul autorităților locale pentru că doar împreună prin colaborare și muncă susținută putem să oferim oamenilor o viață mai bună. Am notat problemele existente pentru că eu cred că rolul nostru e să intervenim și să rezolvăm cât mai multe dintre aceste probleme. Am locuit în Deltă și iubesc Delta, știu problemele cu care se confruntă, iar problemele dvs sunt ale consiliul județean, ale ministrului Agriculturii, și premierului. De aceea la întorcerea în București vom analiza fiecare problemă a dvs și pentru că analiza nu e suficientă vom căuta să venim cu soluții”, a explicat prim-ministrul.

Nu în ultimul rând, ea l-a rugat pe ministrul Agriculturii Petre Daea să formeze de urgență un grup de lucru „în care să fie implicați oamenii care locuiesc aici pentru că soluțiile trebuie să se plieze pe realitatea existentă pentru a avea imactul dorit”.

Viorica Dăncilă a fost prezentă, luni, alături de ministrul Petre Daea la inaugurarea oficială a Bursei de Peşte din Tulcea, obiectiv de investiţii finanțat din Fondul European pentru Pescuit.

De la ora 13.00, premierul va participa inaugurarea noului sediu al Sectorului Poliției de Frontieră (SPF) Isaccea al Gărzii de Coastă, alături de ministrul de Interne Carmen Dan. De asemenea, șeful Executivului va face, începând cu ora 14.00, o vizită la lucrările obiectivului de investiţii Pod suspendat peste Dunăre în zona Jijila, alături de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.