Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă a vizitat Memorialul Yad Vashem din Ierusalim și a luat parte la ceremonia de aprindere a Flăcării Veşnice / VIDEO

Yad Vashem Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a vizitat miercuri Memorialul Yad Vashem din Ierusalim, Israel, unde a luat parte la ceremonia de aprindere a Flăcării Veşnice, a depus o coroană de flori în sala "Aducerii Aminte" şi a semnat în Cartea de Onoare a Memorialului dedicat victimelor Holocaustului.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, vizita a constituit un prilej pentru reiterarea angajamentului României pentru sancţionarea tuturor formelor de antisemitism şi de negare a Holocaustului.

Citește și: Imagini FABULOASE: Simona Halep a uimit pe toată lumea – aşa nu ai mai văzut-o niciodată

"În context, premierul român a amintit că România are în proiect deschiderea unui Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi a Holocaustului, cu sprijinul Israelului şi al Institutului Yad Vashem", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, în continuarea vizitei pe care o efectuează în Israel, prim-ministrul român a avut o întrevedere cu ambasadorul Colette Avital, secretar general al World Jewish Restitution Organization şi preşedintele Centrului Supravieţuitorilor Holocaustului din Israel.

Citește și: Rareș Bogdan, atac furibund la adresa PSD: “Nenorociții ăştia din PSD…”

"Cu acest prilej a fost abordată tema restituirii proprietăţilor evreieşti confiscate abuziv de regimul comunist şi a fost evocată cooperarea în grupul de lucru creat în cadrul Guvernului de la Bucureşti pe problematica restituirii proprietăţilor evreieşti şi a pensiilor pentru supravieţuitorii Holocaustului", se mai arată în comunicat.

Premierul Viorica Dăncilă efectuează, miercuri şi joi, o vizită oficială în Statul Israel la invitaţia prim-ministrului Benjamin Netanyahu.

Citește și: O nouă lovitură pentru românii cu credite în lei: Ratele EXPLODEAZĂ – Teodorovici anunță măsuri .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.