Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Viorica Dăncilă anunță ANALIZA pentru cum s-a desfășurat votul în diaspora: Ce au transmis MAI și MAE

Inquam Photos / George Calin
viorica dancila guvern

Viorica Dăncilă a primit raportul de la MAE și MAI pentru cum s-a desfășurat votul în diaspora, la alegerile din 26 mai. Premierul spune că eventuale remanieri, fie că va fi vorba a lui Teodor Meleșcanu, de la MAE, din partea ALDE, fie că va fi vorba despre Carmen Dan, de la MAI, din partea PSD, vor fi decise doar de coaliția guvernamentală, nu de prim-ministru.

”Legat de votul din diaspora, luni voi face publice analizele făcute de MAE și MAI. Trebuie să vedem care sunt soluțiile și vom discuta și despre miniștri, dar în cadrul coaliției.”, a spus Viorica Dăncilă, după ședința coaliției de guvernare.

Citește și: Luptă acerbă la vârful PNL: Rareș Bogdan simte nevoia să aibă reflectoarele asupra lui.Un partid cu doi lideri înseamnă conflicte interne

Procurorii DNA au anunțat, oficial, că au primit de la Parchetul General, 42 de plângeri privind nereguli la exercitarea dreptului de vot în diaspora la alegerile din 26 mai, fiind deschis în acest sens un dosar penal.

„La data de 6 iunie 2019 au fost primite, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, un număr de 42 de plângeri având ca obiect nereguli privind exercitarea dreptului de vot de către cetățenii din afara granițelor țării la alegerile pentru Parlamentul European și la Referendumul desfășurate la data de 26 mai 2019. Ca urmare a transmiterii plângerilor, la data de 6 iunie 2019, în cadrul D.N.A a fost constituit un dosar penal în care se vor efectua acte de urmărire penală”, se arată într-o informare a Direcției Naționale Anticorupție.

Citește și: PSD impune condiții! Cum ar putea accepta Pactul politic propus de Iohannis: Doar așa vom susține!

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a primit mai multe plângeri referitoare la desfășurarea votului la alegerile europarlamentare de pe 26 mai din diaspora, iar procurorii au decis conexarea acestora și trimiterea dosarului la Direcția Națională Anticorupție (DNA), structura centrală, pentru competentă soluționare.

De altfel, organizaţia PNL Diaspora a depus, vineri, la Parchetul General, un denunţ penal la adresa ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, din cauza problemelor care au fost în secţiile de votare din străinătate la alegerile europarlamentare.

Citește și: Rareș Bogdan iese la atac:’Demisionați,vă rog! Ce ziceți, aveți curaj?’

La alegerile din 26 mai cetățenii români din diaspora au stat la rând ore în șir pentru a-și exercita dreptul la vot, iar unii dintre aceștia nici nu au mai apucat să voteze.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.