Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, anunț despre votul în Diaspora: 'Ne-am bucura dacă de la președinte și opoziție am avea un proiect'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Viorica Dancila

Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul lucrează la măsuri pentru votul în Diaspora, precum prelungirea duratei votului pe mai mai multe zile și extinderea votului prin corespondență. Premierul a precizat că s-ar bucura dacă președintele Klaus Iohannis și Opoziția ar avea un proiect de lege concret, informează MEDIAFAX.

Citește și: Afacerile cu statul ale USR-istului acuzat de trădare! Finanțări anuale pentru unul dintre ‘băieții deștepți’ ai Guvernului Cioloș

„Suntem preocupați să răspundem așteptărilor cetățenilor. Imediat după alegerile europarlamentare am cerut MAE și MAI să analizeze organizarea și desfășurarea votului, ce nu a mers bine și care sunt soluțiile pentru a asigura dreptul de vot. Avem în lucru un pachet avansat de măsuri pentru procesul electoral, astfel încât să fluidizăm procesul de votare. Luăm în calcul prelungirea durat votului pe mai multe zile, extinderea votului prin corespondență și orice altă măsură care este bună. Salut inițiativa Parlamentului de a constitutui o Comisie de cod electoral și vă asigur că Executivul are toată deschiderea spre dialog. Guvernul are toată deschiderea pentru dialog și consultare cu toate instituțiile publice”, a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de joi a Guvernului.

Citește și: Nunta lui Radu Mazăre, spulberată în direct! ‘Nu mai folosiți acest termen’

Șeful Executivului a mai spus că „ne-am bucura dacă din partea prședintelui României și a partidelor de opoziție am avea un proiect concret pe care să și-l asume și să rezolve problema votului din Diaspora, pentru că cel mai ușor e să critici, mai greu este să vii cu soluții. Dacă este nevoie, Guvernul va oferi finanțarea necesară organizării de noi secții”.

Președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să elaboreze un proiect de lege, care să fie adoptat până la finalul acestei sesiuni, și care să vizeze modificarea legislației electorale. În acest sens, președintele spune că, dacă e nevoie, va convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului.

Citește și: USR-PLUS se cutremură! Dezvăluirea care dinamitează Alianța 2020

Comisia specială a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea unui cod electoral a stabilit, joi, ca 5 iulie să fie termenul pentru elaborarea unei propuneri legislative privind facilitarea votului în diaspora, cu scopul de a fi implementată la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Comisia specială a Parlamentului pentru elaborarea codului electoral a decis să cheme la consultări Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul de Externe, Ministerul de Interne, Ministerul pentru românii de pretutindeni și Ministerul Justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.