Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, anunţ despre cele trei spitale regionale: Când e gata documentaţia

Inquam Photos / Octav Ganea
viorica dancila

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat că documentaţia necesară spitalelor regionale de la Iaşi şi Cluj va fi depusă la Bruxelles în luna august, iar pentru spitalul de la Craiova, în această toamnă.

"Chiar acum trei săptămâni, când am fost la Bruxelles, am vorbit despre acest lucru cu comisarul pentru politici regionale, doamna Corina Creţu. Ceea ce pot să vă spun este că se va depune documentaţia în luna august pentru spitalele de la Iaşi şi Cluj, urmând ca în toamnă să se depună documentaţia pentru spitalul de la Craiova. Deci, am urgentat lucrurile, am depus documentaţia necesară, astfel încât să putem să demarăm lucrările", a precizat Dăncilă, luni seară, la Antena 3, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Descoperire-surpriză a cercetătorilor: Mirosul de cafea ajută creierul chiar şi fără a consuma băutura

Ea a menţionat că numeroase aparate medicale achiziţionate de către Guvern în primul semestru vor fi transmise spitalelor judeţene, astfel încât să existe o distribuţie uniformă la nivel naţional. 

"În primul trimestru avem multă aparatură pe care am achiziţionat-o şi pe care vrem să o instalăm în spitalele din România, mai ales în spitalele judeţene. Nu este necesar numai să avem medici bine pregătiţi, medici bine plătiţi, trebuie să avem şi aparate care să ne ajute să vedem un diagnostic sau să facem intervenţiile medicale. Numai în primul semestru al anului 2018 am achiziţionat 16 computere tomograf, 24 de aparate de rezonanţă magnetică, opt unităţi de screening de cancer de col uterin, 21 de sisteme de arhivare a imaginilor medicale şi 51 de echipamente pentru terapie intensivă. (...) Vom încerca să dotăm spitalele judeţene în primul rând, fiecare spital judeţean să fie echipat. Sunt şi spitale care au echipamente, se va face o evaluare, astfel încât să avem o distribuţie uniformă la nivel naţional", a spus premierul. 

Viorica Dăncilă declara în luna februarie că situaţia privind construirea celor trei spitale regionale din fonduri europene nu este cea dorită, menţionând că nu sunt trimise toate documentele necesare la Bruxelles. 

"Legat de cele trei spitale pe fonduri europene. Cele trei spitale nu sunt în situaţia pe care ne-am fi dorit-o cu toţii, trebuia să se construiască la Iaşi, Cluj şi Craiova. Spitalul care trebuia să se construiască la Craiova - ni se cere o altă poziţionare, deci un alt teren pe care să construim un alt spital, cer consultanţii de la Banca de Investiţii. Iar la spitalul de la Cluj ni se cer încă 1,4 ha pentru construirea acestui spital. Nu sunt trimise nici toate documentele, pe care ar fi trebuit să le avem deja, la Bruxelles. Căutăm soluţii pentru cele trei spitale, iar situaţia nu pot să spun că ne bucură", afirma Dăncilă.

Vezi şi: Corpul tău îţi transmite semnale prin pofte: Ce înseamnă când vrei să mănânci sărat sau când tânjeşti după ciocolată .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.