Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, certată în grupul Socialiştilor Europeni pentru că PSD susţine referendumul privind căsătoria

Inquam Photos / George Calin
viorica dancila

Premierul Viorica Dăncilă a discutat, miercuri, la Bruxelles, cu socialiştii din Parlamentul European, despre statul de drept, dar şi despre referendumul pentru familia tradiţională. În familia politică europeană din care face parte PSD, Viorica Dăncilă a fost apostrofată pentru că social-democraţii români nu ar apăra drepturile comunităţii LGBT.

CITEȘTE ȘI: Top 5 fructe care ajută ficatul şi rinichii

"Vreau să abordez o problemă pe care nu aţi menţionat-o: apropiatul referendum din România, legat de drepturile cuplurilor de acelaşi sex, în apărarea aşa-zisei familii tradiţionale, dar în opoziţie faţă de standardele europene, pe care le-aţi susţinut, faţă de Carta drepturilor fundamentale a UE şi Tratatul de la Lisabona. Articolul 9 al Cartei drepturilor fundamentale a UE, care a fost ratificată de România, spune că oamenii au dreptul la căsătorie fără discriminare pe baza orientării sexuale. Partidul nostru are o poziţionare clară în acest domeniu. Multe organizaţii LGBT privesc spre noi să acţionăm ca apărătorii lor în sfera europeană. Ar trebui să vedem partidul socialist din România opunându-se acelui amendament constituţional", a afirmat Juan Fernando Lopez Aguilar, eurodeputat spaniol.

Articolul 9 al Cartei drepturilor fundamentale nu precizează nimic despre căsătoriile între persoane de acelaşi sex. "Dreptul la căsătorie și dreptul de a întemeia o familie sunt garantate în conformitate cu legile interne care reglementează exercitarea acestor drepturi", este textul exact.

CITEȘTE ȘI: Medicii trag un semnal de ALARMĂ: Obiceiurile banale care îţi distrug rinichii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.