Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă dă raportul la Bruxelles: S-a întâlnit cu șeful S&D, căruia i-a spus 'situația reală' din România - VIDEO

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a discutat, marți, cu președintele grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților, Udo Bullmann, prezentându-i acestuia "situația reală" din România. Șeful Executivul a reafirmat atașamentul față de valorile europene, informează Guvernul.

"Au fost astfel abordate subiecte de interes din perspectiva dezbaterii referitoare la România, care va avea loc în Parlamentul European la începutul lunii octombrie. În acest context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat situația reală din România, reafirmând atașamentul Guvernului României față de principiile și valorile europene. De asemenea, a prezentat reformele inițiate de Guvernul României în domenii prioritare pentru țara noastră, arătând că acestea sunt rezultatul unei cooperări interinstituționale transparente și că în elaborarea lor au fost consultați și partenerii europeni", se arată în comunicatul de presă al Guvernului.

Citește și: Florin Călinescu, atac fără precedent la adresa lui Liviu Dragnea: Înţelegeţi ce zace în dovleacul ăla cu mustaţă?“

Discuțiile între premierul Dăncilă și oficialul european au vizat agenda europeană, dar și subiecte aflate pe agenda internă a României. Șeful Executivului, în contextul pregătirii președinției române la Consiliul UE, "a reafirmat interesul României pentru asigurarea unui mandat care să contribuie la coeziunea proiectului european și la apropierea Uniunii de către cetățeni".

Întâlnirea cu Udo Bullman se înscrie "în seria de contacte pe care șeful Executivului le are, în aceste zile, la Bruxelles, cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European", potrivit sursei citate.

Citește și: Anunț făcut de Lucian Șova! O să se circule în curând pe această autostradă

La întrevedere, alături de premierul Viorica Dăncilă a participat europarlamentarul Dan Nica.

Premierul Viorica Dăncilă efectuează, marți și miercuri, o vizita de lucru la Bruxelles, unde are o serie de întrevederi cu lideri ai grupurilor politice din Parlamentul european, comunicatul de presă al Executivului nefăcând referire și la discuțiile despre protestele din 10 august.

Citește și: Surprize mari pentru Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției din 10 august-Ce îi pregătește Primăria Capitalei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.