Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, despre Jacques Chirac: România a pierdut un prieten. Are loc binemeriat în cărți de istorie

Jacques Chirac

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, joi, după moartea fostului președinte francez Jacques Chirac, că România a pierdut un prieten care a sprijinit-o constant pe drumul integrării sale în NATO și UE. Șeful Executivului susține că decesul lui Chirac reprezintă o pierdere grea și pentru patria sa.

„Trecerea în neființă a fostului președinte al Franței este o pierdere grea pentru patria sa, pentru că Jacques Chirac a avut o îndelungată și strălucitoare carieră politică în slujba Franței. A fost președinte al republicii, prim-ministru, primar al Parisului și a servit cu cinste interesele cetățenilor Franței. În același timp, Jacques Chirac a fost un om politic dedicat cauzei Europei Unite, construcției Uniunii Europene. Este unul din marii lideri politici care a militat pentru integrarea mai profundă a statelor Uniunii Europene și pentru extinderea UE către fostele țări din blocul comunist. Nu în ultimul rând, România a pierdut un prieten care ne-a sprijinit constant pe drumul integrării țării noastre în structurile NATO și UE”, a scris Dăncilă, pe Facebook.

Premierul a adăugat că Jacques Chirac are un loc bine meritat în cărțile de istorie.

„Suntem convinși că omul politic Jacques Chirac are un loc binemeritat în cărțile de istorie din care vor învăța generațiile viitoare de tineri ai Franței și în conștiința și memoria comună a tuturor celor care trăim astăzi în Europa Unită. Dumnezeu să-l odihnească!”, a mai scris Dăncilă.

Jacques Chirac, președinte al Franței în perioada 1995-2007, a decedat joi, la vârsta de 86 de ani, a anunțat familia fostului lider de la Palatul Elysee, potrivit presei internaționale.

Primar al Parisului, ministru, prim-ministru și în cele din urmă președinte, cariera politică excepțională a lui Jacques Chirac s-a desfășurat pe parcursul a peste 40 de ani, însă în ultimii ani ai vieții sale a fost vizat de acuzații de corupție.

„Președintele Jacques Chirac a murit în această dimineață, înconjurat de familie, în liniște”, a declarat ginerele fostului lider francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.