Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă dezminte informaţiile lansate de Ponta şi Cioloş: Guvernul NU o susţine pe Laura Codruţa Kovesi

European Parliament
kovesi audieri

Viorica Dăncilă dezminte informaţiile lansate de Victor Ponta şi Dacian Cioloş, legate de o posibilă susţinere pentru Laura Codruţa Kovesi la Parchetul European, în schimbul susţinerii pentru Rovana Plumb. Ea a reiterat că ambasadorul Luminiţa Odobescu va vota împotrivă.

"Am spus şi repet acest lucru, nu susţinem un mandat pentru Laura Codruţa Kovesi. Nu susţinem acest mandat pentru că mi se pare o abordare firească. Atunci când sunt anumite acuze, atunci când există suspiciuni asupra oricărui om, indiferent de funcţia pe care o ocupă sau pentru postul pentru care candidează, trebuie să lămurească aceste lucruri şi pe urmă să ocupe această funcţie. Deci îmi menţin poziţia pe care am avut-o până acum.", a declarat premierul.

"Am văzut o anumită persoană, a venit în spaţiu public cu această informaţie, care nu-i face cinste. Mai mult, este o persoană care a numit-o pe Laura Codruţa Kovesi şi acum vine să-i acuze pe alţii de ceea ce a făcut domnia sa. Neg categoria acest lucru, eu nu fac astfel de târguri, nu fac astfel de trocuri politice, singurele mele negocieri sunt în favoarea României şi nu pentru persoane. Deci nu s-a pus problema unei asemenea înţelegeri, iar cei care fac astfel de acuzaţii, pentru bună informare în spaţiul public, pentru faptul că atunci când vii cu asemenea afirmaţie, trebuie să vii şi nu numai cu argumente şi cu dovezi în acest sens, dacă vrei să fii o persoană respectată.", a mai precizat Dăncilă.

Premierul a afirmat că reprezentanta României la Bruxelles, Luminiţa Odobescu, a primit mandat să voteze împotriva lui Kovesi.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a scris pe Facebook că  a aflat, de la oameni bine informați de la Bruxelles, că Viorica Dăncilă a negociat cu liderii europeni și le-a promis susținerea PSD pentru Laura Codruța Kovesi, în schimbul susținerii acordate pentru numirea Rovanei Plumb în funcția de comisar european. Ulterior, şi Dacian Cioloş a afirmat că are informaţii despre o susţinere a Guvernului pentru Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.