Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, după ce PSD a fost exclus de la discuţiile PES: 'Am preferat ca astăzi să vin în teritoriu, să discut cu oamenii'

stiripesurse.ro
Dancila Frans Timmermans

Premierul Viorica Dăncilă spune despre întrevederea PES de la Sibiu, în ziua summit-ului liderilor UE, că este vorba despre o reuniune normală înaintea unui summit informal, dar ea a preferat să meargă în teritoriu și să discute cu oamenii.

Premierul Viorica Dăncilă a fost întrebată, joi, la Alba Iulia, despre întrevederea PES de la Sibiu și a răspuns. „Este o reuniune care este normală înaintea unui summit informal. Am preferat ca astăzi să vin în teritoriu, să discut cu oamenii, să văd ce putem să mai facem pentru această regiune”.

CITEȘTE ȘI: O linguriţă de miere înainte de culcare: Şase efecte care te vor convinge să ai acest obicei zilni

Frans Timmermans, candidatul PES pentru șefia Comisiei Europene, se află de miercuri la Sibiu au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Actualul prim-vicepreședinte al CE participă joi dimineață la o întâlnire a socialiștilor europeni, zi în care urmează să aibă loc și Summitul liderilor UE.

Întrevederea între socialiștii europeni este una informală, o parte dintre aceștia venind cu ocazia Summitului de la Sibiu.

Liderii PSD nu participă la această întrevedere a socialiștilor europeni au adăugat sursele citate.

„Întâlnirile informale care au loc între liderii familiei noastre politice vor avea loc în dimineața dinaintea Consiliului, însă deoarece PES a înghețat relațiile cu PSD, aceștia nu vor participa la întrevederile tradiționale pre-Consiliu”, se arată în poziția oficială PES, potrivit unui unui reprezentant al socialiștilor europeni, obținut de MEDIAFAX.

Pe 11 aprilie, Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni anunța că PSE va lua în calcul îngheţarea relaţiilor cu PSD până la discutarea statului de membru al PSE în iunie, dacă Guvernul nu clarifică angajamentul pentru statul de drept şi dacă nu va urma recomandărilor CE. El a adăugat că până atunci la discuția PES din iunie, nu va fi organizat niciun eveniment PES alături de PSD.

CITEȘTE ȘI: Rădăcina de leuştean – un adevărat medicament. Ce afecţiuni combate şi la ce se foloseşte

Afirmaţiile lui Stanişev au venit la scurt timp după ce Frans Timmermans a avertizat că Partidul Social-Democrat din România riscă excluderea din PSE din cauza situaţiei statului de drept.

În replică, social-democraţii au precizat, referitor la posibilitatea îngheţării relaţiilor între PES şi PSD, că tratamentul unor colegi din PES este inadmisibil şi că se puteau aştepta la atacuri din partea adversarilor politici, însă nu din partea propriei familii politice. De asemenea, Liviu Dragnea a spus că a văzut atitudinea unor colegi din PES „cu muşchii încordaţi că vor îngheţa relaţiile cu PSD”, precizând că nu există în statutul PES aşa ceva şi că nu are de gând să le răspundă acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.