Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă exclude desființarea Pilonului II de pensii, dar nu și suspendarea contribuțiilor la el: 'Se va face o analiză' - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
viorica dancila psd

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că exclude faptul că Guvernul ar putea desfiinţa Pilonul II de pensii.

"A fost o propunere a Comisiei Naţională de prognoză, comisie pe care noi nu o agreăm şi nu am agreat-o şi acest lucru este demonstrat prin faptul că nu a fost o hotărâre de Guvern care să facă referire la acest aspect. Cu siguranţă, acea hotărâre nu va fi agreată de Guvernul româniei. Nu exclud o analiză. Exclud desfiinţarea Pilonului II de pensii, dar faptul că vom face analize, că vom vedea dacă este bine să avem o opţiune între Pilonul I sau Pilonul II de pensie din partea cetăţenilor, acest lucru îl vom prezenta populaţiei, dar nu vom desfiinţa Pilonul II de pensii.

Citește și: Starbucks modifică politicile comerciale: Ce trebuie să știe toți clienții

Va fi o analiză care se va face la Ministerul Muncii, nu am alte date, dar vă spun sigur că nu se desfiinţează Pilonul II de pensii. Nu am avut o discuţie în cadrul Guvernului legate de acest aspect.", a declarat Dăncilă.

La conferinţa de presă, alături de premierul Viorica Dăncilă s-a aflat şi comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, ele vizitând, luni, la Bacău, mai multe obiective de investiţii. Dăncilă şi Creţu aveau programată o conferinţă de presă comună, însă la un moment dat comisarul european s-a ridicat şi a plecat. "De mine mai aveţi nevoie?", i-a întrebat Corina Creţu pe jurnaliştii care îi adresau întrebări premierului.

Citește și: Liberalii amenință cu o nouă plângere penală: ”Ajunge…! Este clar că pe hoţi doar cătuşele îi sperie…”

Informaţiile legate de suspendarea plăţilor la Pilonul II de pensii au fost doar scenarii de discuţii publicate din greşeală, iar autorităţile dau asigurări că nu se va întâmpla aşa ceva de la 1 iulie, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.