Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă explică CUM a votat ambasadorul României și are un mesaj pentru Laura Codruța Kovesi: 'Dacă acuzațiile sunt adevărate, cine va avea de suferit?'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă PSD

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că "imaginea României ar avea de suferit" dacă sunt adevărate acuzaţiile care i se aduc Laurei Codruţa Kovesi şi a precizat că votul dat de reprezentantul României la UE în cadrul reuniunii COREPER a fost unul "împotrivă".

"A fost opinia altor state membre, repet, punctul meu de vedere, că legea trebuie respectată, în faţa legii toţi trebuie să fim egali şi că este important ca înainte de a ocupa un post să poţi să clarifici toate acuzaţiile care planează asupra persoanei tale. Mă întreb, dacă doamna Codruţa Kovesi ajunge procuror general şi dacă din aceste afirmaţii sunt unele adevărate, eu îmi doresc să nu fie adevărate, dar dacă sunt adevărate aceste acuzaţii, atunci cine va avea de suferit? Eu nu vreau să mă refer la persoană, dar cu siguranţă imaginea României ar avea de suferit", a declarat Viorica Dăncilă, joi, la Radio Europa Liberă.

Citește și: Mare atenție! Șoferii pot rămâne mult mai ușor fără permis – Noile modificări din Codul Rutier

Întrebată cu cum a votat reprezentantul României la UE (ambasadorul Luminiţa Odobescu - n.r.) , premierul a subliniat: "Aşa cum am spus, împotrivă".

Procurorul român Laura Codruţa Kovesi a fost susţinut pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului public european (EPPO) de o ''majoritate suficientă'' în cadrul reuniunii Comitetului reprezentanţilor permanenţi ai statelor membre ale Uniunii Europene (COREPER), desfăşurată joi la Bruxelles, a declarat pentru AGERPRES un reprezentant al preşedinţiei finlandeze a Consiliului UE.

Citește și: Cutremur la Poliția Caracal! Decizia care răstoarnă situația actuală

Votul secret a fost unul indicativ şi va fi urmat de unul oficial de îndată ce negocierile între Consiliul UE şi Parlamentul European, care o susţine pe Kovesi, se vor fi încheiat.

Surse de la Bruxelles au confirmat că în favoarea candidaturii procurorului Laura Codruţa Kovesi au votat 17 dintre cei 22 de ambasadori ai statelor care s-au alăturat până acum iniţiativei EPPO.

Citește și: Lovitură dură pentru Lucian Mîndruță! Acuzat de răspândirea de știri false .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.