Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă îi face treaba lui Klaus Iohannis: S-a dus la Praga și îi cere Cehiei sprijin pentru aderarea la Schengen

gov.ro
dancila

Premierul Viorica Dăncilă a avut, vineri, întrevederi la Praga cu cei doi președinți ai Parlamentului Cehiei, cu care a discutat despre problema aderării României la Spațiul Schengen, dar și despre parteneriatul româno-ceh și relațiile bilaterale în domeniul economic.

„Înaltul oficial ceh a reafirmat susținerea Republicii Cehe pentru aderarea României la Spațiul Schengen. (...) Viorica Dăncilă a reliefat ritmul alert în care a început și se desfășoară Președinția României la Consiliul UE, precum și impactul benefic substanțial al eforturilor acesteia din urmă asupra negocierilor privind dosarele legislative active. Referitor la chestiunea viitorului Europei, a arătat că Președinția României la Consiliul UE susține ideea de dezvoltare incluzivă a Uniunii, cu depășirea diviziunilor Est - Vest și Nord - Sud, state membre vechi/ noi, menită să conducă la crearea unui spațiu unitar, al creșterii, competitivității și coeziunii la nivelul întregii Uniuni. A definit Cadrul Financiar Multianual 2021 - 2027 drept unul dintre dosarele cheie ale Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului României.

Citește și: Norica Nicolai atac la adresa lui Rareș Bogdan! ‘Talentul de slugoi nu înlocuiește caracterul’

Șeful Executivului „a apreciat tendința accentuat pozitivă din comerțul bilateral, precum și creșterea semnificativă a investițiilor cehe în România. A relevat, în context, necesitatea sensibilizării mediilor de afaceri românești cu privire la oportunitățile oferite de piața cehă. S-a pronunțat pentru dezvoltarea cooperării sectoriale dintre România și Republica Cehă”.

Dăncilă a avut o întâlnire și cu președintele Senatului ceh, Jaroslav Kubera, cu care a vorbit despre relațiile economice bilaterale.

Citește și: A ieșit la iveală! Cine o susține pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi

„În contextul abordării agendei bilaterale, premierul Dăncilă a relevat eficiența și robustețea parteneriatului româno-ceh. A susținut oportunitatea creșterii frecvenței contactelor la nivel înalt, dar și al comisiilor parlamentare între forurile legislative din România și Republica Cehă. A făcut cunoscute așteptările Bucureștiului privind participarea reprezentanților de nivel ai Senatului Republicii Cehe la evenimentele sau manifestările cu dimensiune parlamentară, modelate și puse în scenă de către România în calitate de stat deținător al Președinției Consiliului UE. Oficialul român a menționat progresele concrete înregistrate pe linia consolidării relațiilor economice româno-cehe - cu o referire specială la volumul schimburilor comerciale bilaterale din 2018, care se constituie într-un autentic record în raport cu anii precedenți. A reliefat importanța depunerii unor eforturi susținute pentru consolidarea legăturilor dintre cercurile de afaceri din România și Republica Cehă. A arătat că o extindere și o adâncire semnificativă a cooperării sectoriale bilaterale s-ar înscrie în logica firească a evoluțiilor aferente interacțiunii generale dintre cele două țări”, mai arată sursa citată.

Citește și: Anunț de ultimă oră din partea DNA! S-a descoperit trafic de influență de milioane de euro .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.