Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă îi răspunde lui Paul Stănescu: 'Nu are nici cel mai mic sâmbure de adevăr'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Viorica Dancila Marcel Ciolacu Paul Stanescu

Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, spune că după alegerile europarlamentare s-a înțeles cu Dăncilă să nu fie organizat congres în 2019 și să nu candideze la Președinție. „Mariajul ăsta al nostru a durat foarte puțin, 7 - 8 zile”, a spus Stănescu.

Paul Stănescu a declarat, joi, într-o conferință de presă la Slatina, că „bătuse palma" cu Viorica Dăncilă să nu intre în cursa pentru Cotroceni.Potrivit acestuia, Viorica Dăncilă a încălcat înțelegerea după o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Ce a pierdut fostul șef PSD

Viorica Dăncilă i-a dat replica joi seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu și a spus că nu a făcut blat cu Iohannis, așa cum acuză Stănescu. Fosta șefă a PSD a precizat că dezvăluirile făcute de Stănescu nu au ”nici cel mai mic sâmbure de adevăr”

”Nu ştiu de ce Paul Stănescu recurge la această interpretare care nu corespunde realităţii. Toată ţara a putut vedea cum l-am înfruntat pe preşedinte şi înainte de alegerile prezidenţiale, dar şi în timpul campaniei electorale. Mai mult, preşedintele de multe ori m-a jignit şi chiar a fost cel care s-a ocupat pentru a pleca de la guvernare. Îmi amintesc că am preluat partidul într-un moment dificil, după un scor dezamăgitor la europarlamentare. Dacă am fi rămas cu o conducere interimară, aşa cum susţine Paul Stănescu, am fi intrat în alegerile prezidenţiale mult mai vulnerabili şi mult mai slăbiţi. În urma deciziei PSD să se prezinte cu propriul candidat în alegerile prezidenţiale, alegătorii au avut o alternativă reală la oferta partidelor de dreapta iar partidul în ansamblu a ieşit mult mai întărit. Să nu uităm că mulţi nu ne dădeau şansa să intrăm nici în turul II. Avem datoria să luptăm așa cum am promis pentru românii care au crezut în noi. E nevoie de reconstrucția partidului, eu vreau să pun umărul.

Citește și: Olguța Vasilescu îl curentează pe Klaus Iohannis: Am o vagă bănuială

Principalul nostru adversar trebuie să fie guvernarea liberală. E o declarație pe care nu o înțeleg și care nu are nici cel mai mic sâmbure de adevăr. Nu am avut discuție cu el despre candidatura la prezidențiale, ci despre Congres.

Paul Stănescu a fost singurul care s-a opus în CEX împotriva candidaturii mele la prezidențiale. El s-a opus în permanență. Și atunci când am spus că trebuie să rămânem la guvernare, el a spus că trebuie să ieșim.

Citește și: Decizie grea pentru complicele lui Dincă! Magistrații i-au respins solicitarea azi

Nu înţeleg atitudinea domnului Stănescu şi dacă luăm tot firul evenimentelor, vom vedea că nimic nu confirmă acest blat. Un preşedinte nu face un blat cu un premier atunci când îl dă jos de la guvernare, sau când îl jigneşte permanent sau când din trei în trei zile îi cere demisia, iar un candidat nu ar fi luptat atât cât am luptat eu în toate judeţele ţării pentru a avea un scor cât mai bun şi a câştiga alegerile prezidenţiale. (...) Am discutat cu domnul Iohannis, dar niciodată, absolut niciodată despre PSD. Nu mi-aş fi permis să fac acest lucru. Am avut discuţii şi despre preşedinţia rotativă, şi despre votul din diaspora, şi pe anumite lucruri legate de activitatea guvernamentală, am avut discuţii despre miniştrii pe care nu i-am avut în guvern, despre respectarea deciziilor Curţii Constituţionale. A fost o discuţie între premier şi preşedinte, nu între preşedinte şi liderul unui partid politic, pentru că niciodată nu aş fi făcut acest lucru.

Președintele interimar a cerut să nu se mai iasă în atacuri publice la adresa membrilor, dar văd că regulile sunt făcute pentru a fi încălcate.

Vom ajunge la un scor din ce în ce mai mic, dacă facem dispute între noi. Disputele trebuie să le avem cu PNL.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Citește și: Victorie pe plan european pentru Laura Codruța Kovesi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.