Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă îl DEPOSEDEAZĂ pe Klaus Iohannis: I-a luat ideea cu totul! Guvernul lansează un program dedicat Revoluției din 1989, pe 6 iunie

Administrația Prezidențială
iohannis dancila iohannis guvern

Guvernul a anunțat joi, lansarea programului ”30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989” pe 6 iunie, după ce președintele Klaus Iohannis a precizat că va declara anul 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului”, în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc pe 20 mai.

”La 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, poporul român aniversează Victoria Revoluției, ziua în care aducem un omagiu tuturor luptătorilor pentru recâștigarea libertății fiind în 22 Decembrie, prin lege, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății - începutul democrației, printre inițiatorii propunerii legislative aflându-se și Senatorii PSD Toni Greblă și Laurenţiu Florian Coca.

Citește și: Cutremur pe piață! Opoziția anunță că Liviu Dragnea a concediat azi zeci de mii de oameni

În consecință, SSRML, ca principal organizator al Programului «30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989» anunță ca dată a lansării proiectelor cuprinse în acest program ziua de 6 iunie 2019, Ziua Înălțării Domnului - Ziua Eroilor. După deja devenita “tradiție”, în această zi, Patriarhia Română – mereu alături de noi, face pomenirea tuturor Eroilor și Martirilor români - luptători pentru credință, libertate, dreptate și identitate națională, în toate bisericile românești, din țară și din străinătate – deci și a Eroilor-Martiri ai Revoluției.

Tot la acea dată, vor fi publicate informații despre manifestările planificate pe parcursul celor șase luni premergătoare lunii decembrie, în parteneriat cu Comisia Parlamentară a Revoluționarilor din Decembrie 1989, Institutul Revoluției din Decembrie 1989, organizații nonguvernamentale ale revoluționarilor și urmașilor Eroilor-Martiri. Așa cum prevede legislația acestei țări, Administrația Prezidențială va fi invitată în timp util pentru a participa la program, mai ales începând cu data de 22 decembrie”, se arată într-un comunicat de presă al Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945 – 1989 (SSRML).

Citește și: Informații de ultimă oră despre Elena Udrea! S-a întâmplat în secret

Secretarul de stat Laurențiu Coca, semnatarul comunicatului, precizează că SSRML nu a fost consultat de președintele Klaus Iohannis înainte de a decide decorarea Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei Sighet, respectiv a Asociaţiei „Memorialul Revoluţiei 16-22 Decembrie 1989 Timişoara”, prin conferirea Ordinului „Meritul Cultural” în grad e Cavaler - „Patrimoniul cultural național”.

”Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945 – 1989 (SSRML), autoritatea de Stat a administrației publice centrale ce reprezintă Guvernul României (și, în general, Statul român, atât pe plan intern cât și extern) în domeniul de activitate cu privire la Revoluţia și revoluționarii din Decembrie 1989, la luptătorii în rezistența anticomunistă, precum şi la persoanele care și-au jertfit viața sau au avut de suferit în urma Revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 și Valea Jiului - Lupeni - august 1977, consideră că poporul român își comemorează, în fiecare an trecut de la istoricul 1989, eroii-martiri și nu “victimele”.

Citește și: Surpriză totală! Ce funcție avea Radu Mazăre în Madagascar

Luptătorii împotriva regimului comunist, cei care s-au jertfit pentru libertatea și demnitatea noastră, pentru idealurile consfințite de Constituția României, cei care și-au dat viața în timpul evenimentelor istoriei recente, cei care au avut de suferit împreună cu familiile lor în urma acestora sunt eroi noștri, eroii neamului”, se mai arată în comunicat.

Președintele României, Klaus Iohannis, va declara anul 2019 drept „Anul omagierii victimelor comunismului”, în cadrul unei ceremonii publice care va avea loc luni, la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989, potrivit unui comunicat.

Citește și: Traian Băsescu trage un imens semnal de alarmă! ‘Toată zona este blocată’. Atac la Guvernul PSD-ALDE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.