Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă: 'Împrumuturile foarte mari ale Cabinetului Orban au dus la concluzia negativă a Standard & Poor's'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Viorica Dăncilă

Fostul premier și lider PSD, Viorica Dăncilă a declarat, vineri, de la sediu PSD, referitor la anunțul Standard & Poor's privind modificarea perspectivei ratingului României - de la stabil la negativ, că aceeași agenție arata în august că nu exista niciun pericol pentru țara noastră. Dăncilă a subliniact că e ușor pentru Guvernul Orban să dea vina pe greaua moștenire.

„Aceeași agenție, dacă ne aducem bine aminte, a dat semnale de stabilitate în România și că nu sunt pericole în România din punct de vedere bugetare. Declarațiile ministrului de Finanțe, precum și împrumuturile foarte mari la guvernare au dus la acest rating. În august, aceeași agenție a spus că există stabilitate și că nu există pericol pe România. E ușor să dai vina pe greaua moștenire, de aceea eu nu am făcut acest lucru. Un Guvern trebuie să ia măsuri. Dar vedem un guvern care bâjbâie. Deci nu se vede o linie clară pentru România”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul CEx al PSD de vineri.

Chestionată de ce nu au fost luate măsuri din timp pentru a nu ajunge la această evaluare a agenției Standard & Poor's, Viorica Dăncilă a precizat că a existat atunci un punct de vedere al Ministerului de Finanțe însă lipseau anumite documente pentru a acționa guvernamental.

„Pentru că încă știu din punct de vedere al MFP mai existau anumite pârghii, anumite semne de întrebare și decizia trebuia luată atunci când erau toate argumentele pe masă. Nu pot să vă spun acum situația exactă. Doar atât că această notă de informare a fost prezentantă în Guvern și atunci trebuiau să fie mai multe documente”, a explicat Dăncilă.

ALERTĂ - Fostul ministru Răzvan Cuc, audiat la DNA în dosarul mitei de la PSD Arad

Agenția de rating Standard & Poor's a revizuit perspectiva ratingului României la negativă, menținând actualele ratinguri - BBB-/A-3.

Agenția, care avertizează că ratingul ar putea fi redus în următoarele 24 de luni, invocă cheltuielile fostei guvernări, care au determinat actuala guvernare să revizuiască țintele fiscale pentru 2019 și 2020, pe fondul încetinirii economiei.

Standard & Poor's explică foarte clar că schimbarea perspectivei se datorează creșterii nesustenabile a cheltuielilor angajate de Guvernul anterior, mai clar, urmare a iresponsabilității politicii fiscale prociclice promovate în ultimii trei ani, a declarat miercuri Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.

Rezultate Căutare

Rezultatul web cu linkuri către site-uri

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.