Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, ȚINTA GLUMELOR după anunțul privind discuții cu Merkel pe tema Volkswagen: A făcut scurtă la mână de la gesticulat

Guvernul Romaniei
Viorica Dancila

Premierul demis al României, Viorica Dăncilă, a devenit ținta miștourilor liderului PMP; Eugen Tomac, care susține că Dăncilă a făcut scurtă la mână de la gesticulat în cadrul discuțiilor cu cancelarul german Angela Merkel. Reacția lui Tomac vine după ce Dăncilă a acuzat PNL că blochează construcția unei fabrici Volkwagen în România și a promis că va discuta cu Merkel.

"Breaking News! Negocierile dintre Viorica din Videle şi Angela Merkel au eşuat după un accident medical al Premierului demis al României – a făcut scurtă la mână de la gesticulat.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - Trupele speciale ale Poliției române au DESCINS la hoții și tâlharii de pe drumuri și autostrăzi

Şeful de producţie al Volkswagen a anunţat, ieri, că nu se caută în mod activ o locaţie alternativă la fabrica pe care compania germană ar fi urmat să o construiască în Turcia. Această informare extrem de seacă evidenţiază penibilul în care s-a plasat Premierul demis al României, Viorica Dăncilă, care ne anunţa, cu surle şi trâmbiţe, că rezolvă ea cu Merkel problema. Asta imediat după ce a susţinut, fără să probeze, că PPE ar fi vrut ca fabrica ipotetică să se realizeze în Bulgaria. S-o fi gândit ea că vor nemţii să construiască într-o ţară în Schengen şi fără MCV.

Bâlciul acesta politic în care s-au angrenat diverşi decidenţi actuali sau ipotetici nu face altceva decât să evidenţieze lipsa de logică şi de strategie în atragerea unor investitori de acest tip. Dacă vrem ca Volkswagen sau Mercedes să vină să îşi facă fabrici în România trebuie să-i ascultăm pe cei de la Renault sau Ford. Şi aceştia pun trei condiţii de bun – simţ:

1. Infrastructură rutieră care să lege România de Europa pentru a-şi putea scoate producţia din ţară către ţările occidentale. De asemenea, dezvoltarea infrastructurii către mare sau fluviale, pentru că e mai simplu de trimis un cargo maritim către Asia sau Africa.

2. Predictibilitate în ceea ce priveşte legislaţia. România, de la instalarea USL în 2012 şi în guvernele succesive ale PSD, a cunoscut modificarea de peste 1.000 de ori numai a Codului Fiscal.

3. Forţă de muncă bine calificată pentru aceste domenii. Or, asta înseamnă şi o modificare a curriculei şcolare şi a pregătirii tinerilor care vor să înceapă o carieră în acest sens.

În loc să ia în calcul rezolvarea acestor trei probleme stringente, decidenţii de acum şi cei potenţiali se laudă, în dulcele stil dâmboviţean, că „sună ei şi rezolvă”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.