Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, întâlnire la nivel înalt cu șeful Parlamentului European, Antonio Tajani. Ce au discutat cei doi oficiali

dancila pe

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 3 octombrie 2018, la Strasbourg, o întrevedere cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Discuțiile celor doi oficiali s-au concentrat pe aspecte legate de pregătirea și exercitarea de către România a Președinției Consiliului UE, în prima jumătate a anului 2019.

Prim-ministrul a reafirmat angajamentul său şi al Guvernului României pentru asigurarea unei bune pregătiri a Preşedinţiei române, precum şi pentru consolidarea proiectului european. De asemenea, a evidențiat faptul că Parlamentul European este un partener esențial pentru România, în procesul de pregătire a Preşedinţiei şi are un rol important în aprofundarea construcţiei europene şi apropierea cetăţenilor de instituţiile Uniunii.

Totodată, cei doi oficiali au purtat o discuţie constructivă referitoare la reformele din domeniul justiţiei realizate în România. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reafirmat că modificările aduse legilor justiţiei urmăresc alinierea la legislaţia europeană şi s-au efectuat în deplină transparenţă şi în dialog cu partenerii europeni, inclusiv cu Comisia de la Veneţia. În context, premierul şi-a reafirmat deschiderea pentru continuarea dialogului cu această instituţie. De asemenea, șeful executivului a adus în discuţie subiectul protocoalelor secrete dintre serviciile de informații și diferite instituții judiciare din România, arătând că pentru Guvernul României, respectarea drepturilor cetăţenilor este o preocupare constantă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.