DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Viorica Dăncilă l-a DEMIS: În locul său a fost numit un oltean care a fost respins cu cel mai slab punctaj la acordarea burselor doctorale

Inquam Photos / Octav Ganea
viorica dancila

Costin-Radu Canţăr a fost numit în funcţia de agent guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, însărcinat cu reprezentarea României în faţa Curţii de Justiţie, a Tribunalului UE, a celorlalte instituţii ale UE, precum şi a Curţii de Justiţie a Asociaţiei Europene a Liberului Schimb, cu rang de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Canțăr este din Craiova. El a fost avocat în Baroul Dolj, de unde a fost suspendat la cerere în 2013, pentru a deveni inspector de concurenţă. Canţăr a dat în 2016 examen pentru admiterea în corpul diplomatic, dar nu a reuşit nici după contestaţii să obţină calificativul necesar la proba scrisă.

Citește și: Solista trupei The Humans acuză: ” Vorbim despre mulți bani în cazul Nettei…”

El s-a remarcat prin cel mai slab punctaj obținut la Universitatea din Craiova, în cadrul Facultății de Drept, la acordarea burselor doctorale. Canțăr are doar 32 de ani.

Printr-o altă decizie a prim-ministrului, Răzvan-Horaţiu Radu a fost eliberat din funcţia pe care a fost numit Costin-Radu Canţăr. Răzvan-Horaţiu Radu este magistrat de carieră şi a fost numit la 1 august 2007 subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Agent Guvernamental al României pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În 2011, a fost numit agent guvernamental la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene şi la Tribunalul UE, de la Luxemburg.

Citește și: ALERTĂ! Mii de angajaţi ai unei companii de stat au primit salariile LA JUMĂTATE – datoriile sunt de sute de milioane

Răzvan-Horaţiu Radu a urmat cursurile Institutului Naţional al Magistraturii (2001-2003), după care a fost numit procuror. Din anul 2006, Răzvan-Horaţiu Radu a deţinut, în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, funcţia de şef al Serviciului de Integrare Europeană şi Programe Phare, (ulterior Serviciul de Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale), îndeplinind această funcţie până la numirea sa la Ministerul Afacerilor Externe.

Citește și: Un produs utilizat de milioane de români a fost scos de pe piață: De ce nu se va mai produce momentan .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.RO

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.