Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, la deschiderea ambasadei României de la Muscat

Guvernul Romaniei
Dancila Oman

Premierul Viorica Dăncilă a participat, luni, la ceremonia care a marcat deschiderea ambasadei României de la Muscat, lucru care reprezintă consolidarea relațiilor bilaterale cu statele din Golf, a anunțat Guvernul.

"Vizita oficială a șefului Executivului a reprezentat o dublă premieră în relațiile bilaterale româno-omaneze, deschiderea primei misiuni diplomatice a României de pe teritoriul Sultanatului Oman survenind în contextul primului contact dintre România și Sultanatul Oman, la nivelul conducerii celor două Guverne, de la data stabilirii relațiilor diplomatice între cele două state, la 1 mai 1974", precizează reprezentanții Executivului, într-un comunicat de presă remis luni.

La ceremonie au mai participat miniștri ai Guvernul omanez, reprezentanți ai corpului diplomatic local, precum și membri ai comunității românești din Sultanatul Oman.

"Demnitarii prezenți au subliniat importanța momentului pentru relația bilaterală și valoarea sa de simbol al determinării părții române de a avea o prezență permanentă pe teritoriul omanez, exprimându-și convingerea că dialogul dintre România și Sultanatul Oman se va consolida în perioada ce va urma, atât din punct de vedere politic, cât și economic și sectorial. În acest sens, au fost evocate întrevederile realizate cu prilejul vizitei delegației române, care au reliefat interesul ambelor părți pentru concretizarea unor proiecte de cooperare sectorială", potrivit sursei citate.

Sursa menționată a adăugat că "deschiderea misiunii diplomatice de la Muscat, în apropierea aniversării a 45 de ani de relații diplomatice neîntrerupte, în 2019, reprezintă o modalitate concretă a Guvernului României de a susține comunitatea românească din Sultanatul Oman, alcătuită din aproximativ 300 de persoane".

Prim-ministrul Vasilica Viorica Dăncilă efectuează, în perioada 3-8 octombrie, o vizită oficială în zona Golfului Persic, unde va avea întrevederi cu șeici și oameni de afaceri din Qatar, precum și cu oficiali și reprezentanți ai companiilor din Sultanatul Oman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.