Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, mesaj în CExN al PSD: Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie NU se desfiinţează (surse)

Inquam Photos - George Călin
Inquam Viorica Dăncilă PSD

Discuţiile în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de miercuri seara au ajuns şi la subiectul "fierbinte" de ieri: Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Potrivit unor surse participante la şedinţă, premierul Viorica Dăncilă le-a transmis liderilor PSD că nu va accepta desfiinţarea SIIJ.

UPDATE: "Am pus ceea ce am spus de la început. Guvernul României nu vrea să se implice în Justiţie. Nu dăm nicio OUG pe justiţie. Eu cred că toate problemele care ţin de justiţie trebuie rezolvate de magistraţi. Sunt cei mai în măsuri, trebuie să ajungă la un consens. GRECO a avut mai multe solicitări şi în alte state", a declarat Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei CExN al PSD.

Ana Birchall a anunțat, marți, că grupul de lucru interministerial coordonat de minister a ajuns la concluzii preliminare referitoare la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, precizând că ”sunt două concluzii și niciuna nu susține funcționarea în această formă a acestei instituții". Ulterior, Birchall a votat în plenul CSM pentru amânarea numirii Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al SIIJ.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a solicitat CEx-ului PSD de miercuri demiterea Anei Birchall din funcția de ministru al Justiției sau excluderea acesteia din partid. Acesta o acuză pe Ana Birchall că susține abuzurile din justiție, prin poziţiile critice la adresa SIIJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.