Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă o pune la colţ pe Ana Birchall: A fost poziția Anei Birchall în persoană, nu a ministrului Ana Birchall

birchall klemm

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri seară, că vrea să propună la portofoliul Justiției tot un magistrat, "care să înțeleagă sistemul și care să aibă multă credibilitate în rândul magistraților", după ce șeful statului a respins-o pe Dana Gîrbovan, președintele UNJR.

"Nu pot să spun persoana. Mi-aș dori să merg cu o persoană tot din rândul magistraților, care să înțeleagă sistemul și care să aibă multă credibilitate în rândul magistraților. De aceea am și propus-o pe Dana Gîrbovan. Cred că vom veni tot cu o persoană din rândul magistraților, nu cineva înregimentat politic, pentru că eu cred că tărie că politicul nu mai are ce căuta în justiție", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Premierul a reiterat că declarațiile Anei Birchall, referitoare la concluziile preliminare ale Grupului interministerial de muncă de la Ministerul Justiției, care nu susține funcționarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, sunt strict păreri personale.

"Am discutat cu Ana Birchall, cum am discutat și cu restul miniștrilor. A fost poziția Anei Birchall în persoană, nu a ministrului Ana Birchall. Având în vedere că ocupă un portofoliu, eu cred că nu putem să ieșim în spațiul public cu propriile păreri pentru că ar fi luat la pachet cu poziția Guvernului. Sunt afirmațiile ei, personale. Nu vom da niciodată o OUG care să desființeze Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, care să intervină în justiție", a completat Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea premierului de a o numi pe Dana Gîrbovan în funcția de ministru al Justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.