Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, ofertă pentru ALDE: 'Să mergem pe liste comune la parlamentare'

Guvernul Romaniei
Viorica Dancila

Viorica Dăncilă a declarat că vor rămâne aceleași nominalizări pentru portofoliile Mediu, Energie și Relația cu Parlamentul, respectiv cei trei din ALDE, precizând că a propus colegilor de la ALDE care sprijină Guvernul o înțelegere pentru a merge pe liste comune la parlamentare, potrivit Mediafax.

„Persoanele pe care le-am nominalizat pentru portofoliile ALDE rămân aceleași. Acești oameni au avut încredere în programul de guvernare. Și-au ținut promisiunile față de electorat. Vrem să avem o relație foarte serioasă, corectă și am propus colegilor noștri de la ALDE care sprijină Guvernul să avem o înțelegere să mergem pe liste comune la parlamentare”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri, la finalul CEx al PSD.

Întrebată ce se va întâmpla cu Ministerul de Interne care nu mai are conducere, și Educație unde expiră interimatul de 45 zile, Viorica Dăncilă a spus că va proceda ca la alte portofolii unde nu au fost miniștri, pentru a putea fi plătite salariile angajațiilor din instituții și

Citește și: Alexandru Cumpănașu, atac de ultimă oră la Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis: ‘Își pun coada pe spinare’subordinea acestora.

„Acolo vom proceda la fel cum am fost și la portofoliile unde nu am avut miniștri. Dar vom ține cont și vom găsi soluții astfel încât oamenii să își primească salariile”, a explicat Dăncilă.

Guvernul a emis o ordonanță de urgență pentru modificarea Codului administrativ prin care secretarii generali ai ministerelor au primit drept de semnătură pentru state de plată și facturi, după ce miniștri ALDE au demisionat din Executiv.

Premierul i-a nominalizat pentru a fi membri în Guvern pe Ștefan Băișanu ca ministr pentru Relația cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu la Ministerul Mediului și Ion Cupă la Ministerul Energiei.

Citește și: Dezastru! Şeful Transelectrica şi-a falsificat diploma de absolvire

Toți trei au fost excluși din ALDE, precum și Teodor Meleșcanu care a fost propus de PSD și ales președinte al Senatului. Cei patru au anunțat că vor contesta decizia de excludere în instanța.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.