Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă: Pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA e nevoie de mai multe investiţii

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă

România este aliat ferm şi responsabil al Statelor Unite, iar pentru dezvoltarea cooperării în cadrul Parteneriatului Strategic este nevoie de cât mai multe investiţii, a declarat premierul Viorica Dăncilă, miercuri, la Palatul Victoria, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu cu delegaţia Consiliului de Afaceri Americano - Român, condusă de preşedintele executiv al AMRO, Eric Stewart.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, discuţiile purtate de premier şi mai mulţi miniştri ai Cabinetului cu delegaţia AMRO s-au axat pe oportunităţile de dezvoltare a investiţiilor în România ca pârghie de consolidare a cooperării dintre România şi SUA în toate domeniile circumscrise Parteneriatului Strategic. 

"România este aliat ferm şi responsabil al Statelor Unite, iar pentru dezvoltarea cooperării în cadrul Parteneriatului Strategic este nevoie de cât mai multe investiţii", a declarat Viorica Dăncilă, citată în comunicat. 

Sursa citată menţionează că şeful Executivului a subliniat deschiderea Guvernului pentru dialog, în scopul identificării soluţiilor adecvate pentru eliminarea barierelor birocratice şi legislative, astfel încât România să ofere un cadru cât mai prietenos pentru mediul de afaceri. 

Totodată, prim-ministrul a prezentat măsurile de stimulare a investiţiilor adoptate deja de Guvern, între care modificarea Legii achiziţiilor publice, a schemei de ajutor de stat pentru investiţiile cu impact major în economice, precum şi cele 21 de proiecte care vor fi realizate în parteneriat public-privat. 

Conform comunicatului, reprezentanţii companiilor americane prezente la întâlnire au mulţumit Guvernului pentru deschidere şi au arătat interesul de a extinde investiţiile în România în industria de apărare, în domeniile medical, IT, energie, mediu şi infrastructură. 

"Preşedintele executiv al AMRO, Eric Stewart, a asigurat că reprezentanţii investitorilor americani vor susţine în continuare aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică", se arată în comunicat. 

În comunicat se precizează că un aspect important al discuţiilor l-a reprezentat dezvoltarea cooperării în domeniul industriei de apărare. 

În context, ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a menţionat relaţia privilegiată a României cu SUA şi ponderea deţinută de domeniul apărării în cooperarea din cadrul Parteneriatului Strategic.

Citește și: România participă la ediția din acest an a Târgului de carte de la Göteborg

De asemenea, referitor la interesul manifestat de investitorii americani din industria de apărare faţă de România, a fost subliniat interesul Guvernului de a stimula investiţiile. 

"Ne dorim ca o parte cât mai mare din cota de 2% din PIB alocată apărării să se regăsească în industria naţională de apărare, prin atragerea de contracte de offset - transfer tehnologic şi cooperare industrială", a declarat ministrul Fifor, citat în comunicat. 

Din delegaţia României prezentă la întâlnirea de la Palatul Victoria au mai făcut parte ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării rurale, Petre Daea, ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, ministrul pentru Mediul de Afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.