Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, 'picătura chinezească' pentru Opoziţie: 'Încă o zi de indiferenţă şi dispreţ'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă PSD

Viorica Dăncilă insistă ca partidele de opoziţie să semneze pactul propus de premier cu privire la pensii şi salarii. După criticile formulate luni la adresa celor care refuză să semneze pactul, preşedintele PSD revine cu aceeaşi solicitare.

"A mai trecut o zi fără vreun semn din partea partidelor de opoziție în ceea ce privește Pactul pentru bunăstarea românilor, încă o zi de indiferență și dispreț pentru ce ar trebui să fie o asumare fermă că vor continua măsurile pentru creșterea nivelului de trai. Orice partid care vrea să ajungă la guvernare cu bune intenții nu ar trebui să se teamă să semneze pactul. Și totuși, partidele din opoziție nu sunt în stare să își asume acest angajament de bun-simț, așa cum nu par a fi în stare să se înțeleagă nici măcar pe moțiunea de cenzură cu care ne tot amenință.

Așteptăm în continuare, împreună cu toți românii care nu mai vor să retrăiască perioada tărierilor și a austerității, să vedem pactul pentru bunăstare semnat înainte de a vedea toate aceste trocuri și negocieri politice. Iar dacă într-un final vor reuși să se înțeleagă, îi așteptăm de data aceasta la depunerea moțiunii și cu un program și o echipă guvernamentală", scrie Viorica Dăncilă pe Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă a propus, vineri, un pact între partidele politice din România, în care acestea îşi iau angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetăţenilor şi că nu vor tăia pensiile şi salariile.

Opoziţia refuză să semneze pactul. Singura formaţiune care ar putea semna pare a fi Pro România, Victor Ponta anunţând luni o analiză internă care ar putea fi urmată de semnarea pactului.

CITEŞTE ŞI: Fructele ideale la prima oră: Îţi asigură un tranzit intestinal excelent

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Venus, că pactul propus de premierul Viorica Dăncilă este o idee bună, dacă vine după o validare. Altfel, „sunt acţiuni electorale. Le citim şi trecem mai departe”, spune preşedintele.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că pactul propus de Viorica Dăncilă prin care partidele să se angajeze că nu vor tăia pensiile şi salariile, reprezintă doar un gest politic.

Şi fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat la pactul propus de Dăncilă. El a afirmat că, în cazul în care ar mai fi preşedinte de partid, nu ar semna pactul propus de Viorica Dăncilă pentru că ar însemna „o urcare în barca guvernului PSD”. Acesta a precizat că pactul e cel mai mare fals pe care l-a văzut pus pe hârtie.

Eugen Tomac a declarat, întrebat cum se poziţionează PMP faţă de pactul propus de USR partidelor pentru organizarea alegerilor anticipate, că este un joc politic, la fel cum este şi pactul propus de Viorica Dăncilă pentru bunăstarea românilor.

Totodată, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcal a afirmat, vineri, după ce Viorica Dăncilă a propus un pact între partide pentru bunăstarea românilor, că liderul PSD ar trebui să vină în Parlament pentru un vot, dar şi printre oameni, unde va primi un răspuns usturător, acela de a pleca acasă.

CITEŞTE ŞI: Studiul american care schimbă ce se știa despre bolile de inimă: Cel mai important element în prevenție .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.