Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă: Promovarea femeilor în PSD s-a făcut pe criterii de performanţă

dancila

Preşedintele Organizaţiei Femeilor Social Democrate (OFSD), europarlamentarul Viorica Dăncilă, a declarat sâmbătă, la Zalău, că femeile trebuie să aibă rolul lor în politică, iar social-democraţii le-au promovat nu doar pentru că sunt femei, ci pe criterii de performanţă, relatează agerpres.

La Zalău, are loc Comitetul Executiv al OFSD, unde se prezintă activitatea organizaţiei din acest an. 

"Acest eveniment, important pentru noi, se vrea o radiografie a activităţii noastre în primele şase luni, dar şi ceea ce ne propunem pentru viitor. În rândul nostru avem preşedinţii organizaţiilor judeţene din aproape toate judeţele din ţară, avem colege care au venit din toate judeţele, avem senatori şi deputaţi femei, avem primăriţe şi, de asemenea, avem secretare de stat care au venit la acest eveniment arătând faptul că între noi există o strânsă legătură şi că promovarea unor colege nu se limitează doar în a le propune, în a le susţine să ajungă în anumite funcţii, ci pe urmă încercăm să fim alături de ele în această luptă care nu este uşoară şi care, chiar dacă fac lucruri bune, sunt trecute în derizoriu şi predomină de foarte multe ori atacuri sau există o lipsă de apreciere a muncii lor", a precizat liderul OFSD. 

Viorica Dăncilă a menţionat că numărul femeilor social-democrate prezente în diferite structuri politice şi administrative a crescut foarte mult în ultima perioadă, însă doar pe criterii de performanţă şi profesionalism. 

"PSD are 27% femei în Parlamentul României. Ne-am fi bucurat ca şi celelalte formaţiuni politice să aibă un procent cât mai mare. (...) Dacă ar fi să fac o radiografie a situaţiei actuale, avem 86 de primari, faţă de 42, deci am dublat numărul de primari, am dublat numărul de consilieri judeţeni, am triplat numărul de consilieri locali şi avem mai mult decât dublu femei în Parlamentul României. Cred că acest lucru este un plus şi aici vreau să fac o menţiune, pentru că am auzit foarte multe discuţii. Noi nu vrem să promovăm femeile pentru că sunt femei, dar femeile au rolul lor în societate, trebuie să aibă rolul lor şi în politică, iar promovarea femeilor în PSD s-a făcut pe criterii de performanţă, de profesionalism", a susţinut ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.