Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă: România, stat-far al Francofoniei în Europa Centrală şi de Est

Guvernul a salutat marţi celebrarea Zilei Internaţionale a Francofoniei, premierul Viorica Dăncilă afirmând că România, care a aderat de 25 de ani la mişcarea francofonă, este recunoscută ca "stat-far" al acesteia în Europa Centrală şi de Est. 

"Pentru ţara noastră această aniversare are un caracter istoric. România a fost, încă de la Marea Unire şi înainte, parte din familia naţiunilor francofone. Francofonia a fost printre primele structuri internaţionale la care România a aderat după 1989, iar astăzi este recunoscută ca stat-far al Francofoniei în întreaga regiune a Europei Centrale şi de Est", a declarat Dăncilă, potrivit unui comunicat al Guvernului. 

În 1991, România a obţinut statutul de observator, iar din 1993 este membru cu drepturi depline al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei - OIF, statut care, dublat de vocaţia francofonă de tradiţie, a permis ţării noastre consolidarea dimensiunii globale a cooperării internaţionale, precizează sursa citată. 

"Sărbătorirea Zilei Francofoniei în 2018 în întreg spaţiul francofon cu motto-ul 'Limba franceză: ceea ce ne uneşte în acţiune', evocă solidaritatea statelor francofone şi acţiunea lor comună pe mai multe dimensiuni, inclusiv politică, economică şi culturală, reflectând, totodată, noul dinamism al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei. Ziua Francofoniei este sărbătoarea fiecărui cetăţean care preţuieşte limba franceză, diversitatea culturală a spaţiului francofon şi valorile promovate de Francofonie. Este sărbătoarea celor care susţin importanţa multilingvismului în era globalizării", se mai precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.