Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă RUPE legăturile: 'Am reziliat contractul cu consilierii israelieni, toate contractele PSD sunt suspendate'

Viorica Dăncila Benjamin Netanyahu Dăncilă Netanyahu Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat pentru Europa Liberă că a reziliat contractul cu consilierii israelieni. Aceştia au fost aduşi alături de PSD de fostul preşedinte, Liviu Dragnea, ei participând la campaniile din 2016 şi 2019.

Consilierii israelieni conduşi de Asaf Eisin au fost văzuţi ultima dată la PSD în seara alegerilor din 26 mai, când au plecat cu un taxi din sediul din Băneasa. Era în jurul orelor 23.40, când consultanţii au ieşit din sediu şi au discutat pe fugă cu un simpatizant PSD până au găsit un taxi care să îi ia din faţa clădirii.

Citește și: Primăria Capitalei ‘taie în carne vie’! Educația rămâne fără bani

La aproape o lună de la înfrângerea severă suferită de PSD la europarlamentare, preşedintele interimar, Viorica Dăncilă, a declarat că a reziliat contractul cu consilierii israelieni.

„Am reziliat contractul cu consilierii israelieni. Toate contractele PSD sunt suspendate”, a declarat Viorica Dăncilă pentru Europa Liberă.

Citește și: Radu Banciu intervine în războiul dintre Marian Oprișan și ANI: ‘Nici în pânzele albe nu o să îți justifici averea’

Preşedintele interimar al PSD a cerut în partid realizarea unui audit intern pentru a se afla care este situaţia financiară. Noua conducere vrea să vadă ce clauze au contractele semnate în numele partidului, de ce cine au fost semnate şi dacă acestea pot să fie reziliate.

Colaborarea PSD cu firma de consultanţă condusă de Asaf Eisin a început în 2016, la cererea lui Liviu Dragnea. Consultanţii au fost consideraţi artizanii victoriei de la parlamentare, când partidul a înregistrat un scor istoric. Prezentarea programul de guvernare a fost marea găselniţă electorală. PSD şi-a concentrat toată campania pe promisiuni pentru salarii şi pensii mai mari, mii de şcoli şi grădiniţe noi, 8 spitale regionale şi unul republican, tot noi. Liviu Dragnea era desemnat responsabil cu prezentarea mai multor programe de dezvoltare sectorială. Consilierii israelieni au dorit să repete ideea şi la europarlamentarele din 2019. Au combinat campania pozitivă despre partid şi frealizările guvernului cu o furibundă campanie antiUE, concentrată pe un mesaj suveranist, anti Bruxelles şi anti-investiţii străine.

Citește și: Mircea Badea îl atacă dur pe Klaus Iohannis: ‘Câinele nu pleacă de la măcelărie’

Asaf Eisin a lucrat de-a lungul timpului pentru preşedintele Serbiei, Alexandr Vucic, dar şi în campaniile electorale din Israel. Eisin a fost angajat, în 2015, de Yitzhak Herzog, liderul Partidului Muncii, contracandidat al lui Benjamin Netanyahu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.