Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu trimisul Angelei Merkel: S-a discutat despre BANI - VIDEO

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut, la București, o întrevedere cu ministrul economiei Republicii Federale Germania, Peter Altmaier.

Discuția a reliefat stadiul excelent al cooperării economice dintre cele două state, fiind evidențiat în acest sens cursul ascendent și echilibrat al schimburilor comerciale și poziția Germaniei în topul investitorilor de pe piața românească. Oficialul român a evocat situația economică a României, o țară cu o economie competitivă, cu oportunități de investiții constante și perspective stabile de creștere, care pot fi fructificate inclusiv de investitorii germani.

Citește și: Andreea Marin surprinde! ‘E o ipostază în care nici eu nu m-am văzut’

Cei doi oficiali au agreat că relațiile economice reprezintă un catalizator al parteneriatului care leagă cele două state, reieșind că potențialul acestei relații este important și că trebuie folosit integral prin atragerea de noi investiții, mai ales în sectoarele de viitor (inovația, noile tehnologii), dar și prin participarea companiilor germane la realizarea de proiecte în parteneriat-public privat.

Totodată, a fost subliniat rolul însemnat al capitalului uman pe baza căruia se întemeiază dinamica și potențialul raporturilor economice bilaterale.

Citește și: Ieșire halucinantă a lui Eugen Teodorovici la adresa unei jurnaliste! A amenințat-o în direct

De asemenea, a fost remarcată importanța Comisiei mixte pentru etnicii germani din România și a comisiilor economice mixte ale României cu landurile Bavaria, Baden-Württemberg și, mai nou, Hessen în dezvoltarea parteneriatului economic și social româno-german.

Întrevederea a prilejuit și un schimb de opinii pe teme europene, prim-ministrul român punctând rolul României în calitate de președinție rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Înaltul demnitar român a arătat deschidere pentru o colaborare fructuoasă cu autoritățile centrale și de land ale Germaniei pe parcursul acestui exercițiu european, amintind susținerea constantă a Germaniei pentru parcursul euroatlantic al României.

Citește și: Informație-bombă! Cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale

Premierul român a arătat faptul că principalul obiectiv al Președinției României la Consiliul UE este acela de a contribui la avansarea agendei europene, în acest sens fiind înregistrate deja progrese substanțiale pe un număr considerabil de dosare cu impact direct asupra cetățenilor.

A arătat, de asemenea, faptul că unul din obiectivele majore ale Președinției României la Consiliul Uniunii Europene este acela de a promova o Europă a Convergenței, prin promovarea acțiunilor menite să contribuie la asigurarea convergenței și coeziunii economice, sociale și teritoriale în scopul unei dezvoltări durabile și echitabile pentru toți cetățenii și statele membre. Din această perspectivă, consolidarea pieței unice europene și asigurarea unei funcționări optime a acesteia trebuie să reprezinte, în continuare, unul din principalele paliere de acțiune la nivel european.

Citește și: Andreea Marin surprinde! ‘E o ipostază în care nici eu nu m-am văzut’ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.