Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă scoate din joben arma secretă: 'a plantat o bombă' în curtea lui Klaus Iohannis

Inquam Photos/ Octav Ganea
Viorica Dancila Claudiu Manda

Prezidențiabilul PSD, Viorica Dăncilă, a schimbat o parte din discursul său, odată cu intrarea în turul II al prezidențialelor. Dăncilă a scos din joben o temă care îl afectează direct pe Klaus Iohannis: ridicarea vizelor pentru români la intrarea în SUA.

Citește și: BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR

”În ultimii 5 ani nu am văzut ca președintele să vină cu Schenghenul, care la promis pe 9 mai, la summit-ul de la Sibiu. Nu l-am văzut venind nici cu vizele din America, a veni cu o șapcă. Nu l-am văzut să se bată pentru România, nu l-am văzut să se bată pentru fondurile europene.”, a spus Viorica Dăncilă, la România 9.

Contextul este mai complex. Klaus Iohannis a fost la Washinton, în vizită oficială și s-a întâlnit cu Donald Trump. La finalul întrevederii, în cadrul conferinței de presă, s-a făcut anunțul că subiectul ridicării vizelor pentru români este pus în așteptare și încă nu există un termen limită. „Este o chestiune la care ne gândim”, a spus preşedintele american.

La scurt timp, președintele Poloniei a mers în SUA, iar la finalul întâlnirii cu Donald Trump, chiar președintele SUA a anunțat că vor fi ridicate vizele pentru cetățenii polonezi.

În cursul întrevederii pe care a avut-o cu preşedintele Poloniei Andrzej Duda, Donald Trump a declarat: "Eliminarea vizelor este în curs, a fost deja aprobată. Facem acest lucru automat acum şi o vom definitiva cât mai curând, pentru a fi mai uşor să se ajungă în Polonia şi în Statele Unite pentru cei care doresc. Este ceva foarte, foarte important. Cred că a fost foarte important pentru preşedinte să rezolve acest lucru. Şi a reuşit. Prin multă muncă, a reuşit".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.