Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă spune că e gata să DESTRUCTUREZE ALDE: Dacă îi dă afară pe cei 3 miniștri propuși, o să iau alții 3 tot din ALDE. Pierde și grupul de la Cameră

digitalag.ro
dancila tariceanu

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri că din ce în ce mai mulţi membri ai ALDE susţin cooperarea cu PSD şi a precizat că, în cazul în care Călin Popescu Tăriceanu îi va exclude pe Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Ştefan Băişanu, propuşi la Mediu, Energie şi Relaţia cu Parlamentul, va nominaliza alte trei persoane, tot de la ALDE, apreciind că liderul acestui partid nu va putea da afară toată organizaţia.

"O să propun alţi trei, tot de la ALDE, nu o să poată să excludă toată organizaţia. Eu cred că domnul Tăriceanu va analiza foarte bine acest lucru, este clar că nu avut o decizie care să întrunească unanimitate în cadrul ALDE, vedem din ce în ce mai mulţi membri ALDE care susţin cooperarea şi acest proiect de ţară, aş putea spune, cu PSD, vedem că sunt secretari de stat care vor să rămână, sunt organizaţii în teritoriu şi vom începe discuţiile cu organizaţiile din teritoriu. Deci, e clar că este o majoritate care vrea să continuăm în această alianţă şi cred că nu se pot lua decizii atât de radicale din partea preşedintelui. Acestea trebuie discutate în forurile statutare, aşa cum este valabil şi pentru PSD, şi cred că în cadrul forului statutar trebuie stabilite aceste lucruri. Dar este o problemă a ALDE şi cred că aceste lucruri trebuie să le rezolve domniile lor, eu trebuie să văd ce face PSD", a declarat premierul la Palatul Victoria.

Citește și: Mega-lovitura dată de frații Dedeman! Tranzacția uriașă făcută de aceștia

Ea a adăugat că liderul ALDE ar trebui să aibă o discuţie cu colegii săi de partid.

"Eu cred că mai bine ar avea o discuţie cu membrii din ALDE şi ar lua cele mai bune hotărâri. Aceste reclamaţii împotriva propriilor colegi, această atitudine în care îţi excluzi de fiecare dată colegii nu cred că este o atitudine constructivă. Mai mult, vedem că prin deciziile luate de domnul Tăriceanu nu mai există grup ALDE în Senat. Dacă va lua această decizie şi cu cei trei deputaţi pe care i-am nominalizat pentru a ocupa cele trei portofolii, pierde grupul ALDE şi în Camera Deputaţilor, nu o să mai aibă numărul necesar. (...) Mă uimeşte domnul Tăriceanu, care acum ţine cu domnul preşedinte şi vrea să atace Guvernul. Deci, după propriul interes ţii cu unii sau cu alţii. Eu cred că domnul Tăriceanu trebuie să discute cu membrii de partid, pentru că nu numai cei trei deputaţi pe care i-am nominalizat sunt de părere că trebuie să continuăm coaliţia de guvernare, am văzut în spaţiul public mai mulţi reprezentanţi ALDE", a spus aceasta.

Citește și: Anunț de ultimă oră al Olguței Vasilescu: ‘Trei vești bune, azi, de la Guvernul PSD’

Dăncilă a precizat că membrii ALDE au venit singuri către PSD pentru că vor "să continue guvernarea împreună" şi că le-a dat aceleaşi portofolii pe care această formaţiunea le-a avut iniţial.

"Vom vedea dacă mergem şi în Parlament, nu ne sperie nici să mergem în Parlament, dar având în vedere că a existat această opţiune din partea ALDE, de a continua guvernarea împreună, am dat curs acestei opţiuni. Dacă domnul Tăriceanu vrea să mergem neapărat în Parlament, să iniţieze o moţiune de cenzură împotriva Guvernului din care a făcut parte şi a cărui contribuţie ar fi trebuit să fie una pozitivă. Eu înţeleg dorinţa domniei sale - după mine potopul -, dar, totuşi, vorbim de o ţară şi când este vorba de ţară nu trebuie să ne jucăm", a adăugat Dăncilă.

Citește și: Mega-bombă în cazul Caracal! Tonel Pop face dezvăluiri uluitoare

Prim-ministrul a arătat că l-a sunat pe preşedintele Klaus Iohannis şi i-a spus că îi trimite în cursul zilei de miercuri şase nominalizări pentru portofoliile vacante. Pentru portofoliul Mediului şi funcţia de viceprim-ministru a fost nominalizată Graţiela Gavrilescu, pentru Energie - Ion Cupă, iar pentru Relaţia cu Parlamentul - Ştefan Băişanu, toţi trei membri ai ALDE, dar i-a propus şi pe Dan Chirilă - Ministerul Afacerilor Interne, Camelia Gavrilă - Educaţie şi Dan Matei - vicepremier pe probleme economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.