Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă spune că nu a mai discutat cu șefa Comisiei Europene și că NU schimbă propunerile pentru funcția de comisar european

Guvern
dancila leyen ursula

Viorica Dăncilă a afirmat, într-o discuție informală cu presa, că propunerile pentru poziția de comisar european rămân aceleași, în contextul în care nu a primit niciun document sau informație de la președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

Încrederea Guvernului a fost retrasă joia trecută, prin adoptarea moțiunii de cenzură în Parlament. Klaus Iohannis a anunțat, marți la Cotroceni, că premierul desemnat este Ludovic Orban.

Citește și: E oficial! Vârsta de pensionare se va schimba- Cine sunt cei vizați

Totodată, procedurile desemnării comisarilor europeni de către România, Ungaria şi Franţa sunt încă deschise, a anunţat joi seară Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene.

Surse europene au precizat pentru MEDIAFAX, că reprezentanții Comisiei Europene vor continua contactele cu autoritățile române, la fel cum vor continua și cele cu Ungaria și Franța privind nominalizarea pentru funcția de comisar european, având în vedere toate echilibrele care trebuie realizate, precum competențele necesare, aspectele ce țin de integritate și inclusiv paritatea femei și bărbați în noua Comisie.

Citește și: Adevărul despre Dan Barna- Detalii neștiute au ieșit la iveală

Președintele Klaus Iohannis a declarat, într-o discuție informală cu jurnaliștii, că se va implica la nivelul UE pentru a nu fi acceptat un comisar european propus de un Guvern demis, respectiv europarlamentarul PSD Dan Nica.

Anterior moțiunii de cenzură adoptată de Legislativ, Viorica Dăncilă a anunțat că propunerea Executivului este Dan Nica, iar cea de rezervă este Gabriela Ciot, după ce Rovana Plumb a fost respinsă pentru funcția de comisar european pentru Transporturi.

Citește și: Victor Ciutacu, reacție dură după dezvăluirile Rise Project despre Dan Barna: E evident că liderii USR se bucură de protecție la nivel înalt .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.