Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă vrea să liniștească Germania: 'Vom acţiona ca un mediator imparţial, în mandatul nostru la președinția Consiliului UE'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă

Reuşita preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene va fi reuşita celor 27 de state membre, iar ţara noastră va acţiona ca un mediator imparţial, a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă, joi, în cadrul unei întâlniri cu o delegaţie de parlamentari şi europarlamentari germani, informează Guvernul, printr-un comunicat de presă.

"Reuşita preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene va fi reuşita celor 27 de state membre, care trebuie să dea un semnal bun pentru viitorul UE. În mandatul nostru vom acţiona ca un mediator imparţial, pentru că este esenţial să întărim consensul la nivel european", a arătat şeful Executivului de la Bucureşti.

Citește și: Atomica a fost eliberată! Pe cine ar trebui să toarne Elena Udrea

În cadrul întrevederii de la Palatul Victoria discuţiile s-au axat pe colaborarea bilaterală şi consolidarea acesteia, în contextul în care România va prelua preşedinţia Consiliului UE de la 1 ianuarie.

Prim-ministrul a subliniat că România este pregătită pentru preluarea şi exercitarea acestui mandat, în cadrul căruia vor fi abordate provocări precum: Brexit, viitorul Europei, realizarea unui consens asupra viitorului cadru financiar multianual şi vor fi gestionate dosare legate atât de politicile europene tradiţionale - Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună - dar şi cele referitoare la migraţie, politica de apărare şi terorism.

Citește și: Surse Coaliția PSD-ALDE intră în ședință! Subiectul care arde

Şefa Executivului a arătat că este importantă şi consolidarea cooperării bilaterale dintre România şi Germania, în plan politic şi guvernamental, prin stabilirea unor mecanisme de dialog mai rapide şi susţinerea în comun a unor iniţiative, se mai arată în comunicat.

"Reprezentanţii delegaţiei germane au apreciat stadiul pregătirilor României pentru preluarea şi exercitarea preşedinţiei rotative şi au subliniat că au toată deschiderea pentru a acorda susţinere ţării noastre", a menţionat aceeaşi sursă.

Citește și: Murgur Isărescu a vorbit despre folosirea banilor cash! Când s-ar putea renunța la cash în favoarea cardului

Alături de şefa Executivului la întâlnire s-au aflat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, europarlamentarii Dan Nica şi Victor Boştinaru şi deputatul Florin Manole. Din delegaţia germană au făcut parte Axel Schafer, Jens Geier, Matthias Keil şi Stephan Meuser.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.