Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIP-urile politice care au trecut pe la 'dezbatere' cu procurorii DNA, în mandatul lui Klaus Iohannis

dpa
ochi sifoane secret

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, s-a remarcat încă din perioada în care activa în presă drept un om care are darul de a ”profeți” mișcări ce zdrucină serios scena politică. Rareș Bogdan l-a ”profețit” pe Dacian Cioloș și ulterior s-a remarcat prin alte pronosticuri de calibru pe scena politică. Ieri, Rareș Bogdan a lansat o nouă ”profeție” și a spus că Viorica Dăncilă va trece pe la o dezbatere cu procurorii DNA.

Citește și: Mugur Isărescu, lovitură la temelia discursurilor lui Orban și Iohannis: Economia nu este pe fundul prăpastiei

Relația dintre un șef de stat și procurori a fost întotdeauna învăluită în mister, în România. Nu de puține ori, adversarii politici ai președintelui au ajuns ”la Vorbitor” la DNA. Unii au scăpat mai ușor, alții nu.

Primul mare VIP care a ajuns la DNA în mandatul lui Klaus Iohannis a fost tocmai adversarul său din campania prezidențială din 2014. Victor Ponta a fost chemat la DNA, fiind premier al României și a fost un brânci decisiv. Ulterior, a urmat tragedia de la Colectiv, iar Ponta, cu sâmbetele purtate și de grei din PSD, a ales să demisioneze.

Un alt greu care a dat pe la DNA în mandatul lui Klaus Iohannis a fost Crin Antonescu. Pentru acesta aventura cu procurorii s-a terminat foarte rapid pentru că s-a și retras din viața politică. Crin Antonescu a fost la un pas să strice minunăție de plan la Congresul PNL din 2013 și să-i sufle lui Iohannis candidatura la prezidențiale.

Și fostul președinte Traian Băsescu a avut câteva poziții radicale împotriva lui Klaus Iohannis, dar după câteva vizite la ”Vorbitor” a înțeles cu frumosul și pozițiile sale s-au nuanțat.

În 2016 a fost chemat în mare secret la Cotroceni, dar Călin Popescu Tăriceanu a refuzat oferta lui Iohannis de alianță cu PNL. Ulterior, liderul ALDE a început să bătătorească drumul către DNA. Un dosar a fost închis în instanță, altul este în curs de desfășurare.

Marele adversar al lui Klaus Iohannis în primul mandat a fost Liviu Dragnea. Fostul lider al PSD a bătătorit drumul spre DNA, iar acum este în pușcărie, condamnat în dosarul angajărilor fictive și cu un nou dosar care s-a copt ”TelDrum”, un dosar în care Dragnea ar putea prinde ”bățul scurt” și va sta ani buni după gratii.

Anul 2019 a fost sărac în VIP-uri trecut pe la DNA, asta până când a început campania electorală. Liderul USR, Dan Barna, a fost executat ca la carte: anchetă apărută în presă, dosar scos din sertar la DNA și promovarea ideii că acesta este ”penal”. Valul dreptății l-a măturat și a adus un tur II la care liberalii visau precum niște copii la cadourile lui Moș Crăciun.

Klaus Iohannis este aproape de al doilea mandat și ”umbra” DNA a fost din nou scoasă la promenadă. Liderii PSD au ținta desenată artistic pe spate și nu ne rămâne decât să vedem care va fi următorul VIP chemat la ”Vorbitor”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.