Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIRAL Cea mai tare prevedere din legea anti-fumat: Ce categorie periculoasă e exceptată

Românii își iau adio de la fumatul în spațiile închise! Dacă vor avea curajul să facă asta, trebuie să știe că încalcă cea mai nouă lege a României. Însă, o prevedere din legea anti-fumat e deja virală pe internet. Astfel, condamnații din închisorile de maximă securitate sunt singurii care au voie să fumeze în celulă, au decis parlamentarii.

”Se interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, cu excepția celulelor pentru deținuți din penitenciarele de maximă siguranță.

Citește și: Rareș Bogdan: Dragnea și Gheorghe Flutur sunt escroci, PNL, PSD, UNPR, UDMR - aceeași mizerie

În penitenciarele de maximă siguranţă, în celule stă doar un singur deţinut, motiv pentru care, dacă fumează, nu afectează niciun alt cetăţean şi nici gardienii.”, se arată în textul legii.

Citește LEGEA AICI

Potrivit proiectului de lege adoptat de Camera Deputaţilor, fumatul este permis numai în camere special amenajate, exclusiv în zona de tranzit a aeroporturilor internaţionale, cu respectarea următoarelor condiţii: să nu fie spaţiu de trecere sau de acces în spaţii publice închise, să fie dotate cu sisteme de ventilaţie funcţionale care să asigure eliminarea fumului din tutun, cu presiune negativă, să fie dotate cu scrumiere şi extinctoare şi amenajate în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind prevenirea şi stingerea incendiilor şi să fie marcate la loc vizibil cu indicatoare: «Cameră pentru fumat», «Loc pentru fumat».

Citește și: Lege istorică promulgată de Klaus Iohannis: Vezi ce prevede

Legea interzice şi comercializarea produselor din tutun în unităţile sanitare şi cele de învăţământ, de stat şi private, precum şi vânzarea la bucată a ţigaretelor, ţigărilor de foi şi cigarillos.

Nerespectarea prevederilor legii antifumat de către persoanele fizice se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar nerespectarea de către persoanele juridice a prevederilor legii se sancţionează cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii, la a doua abatere.

Săvârşirea unei noi contravenţii la prevăzută de legea antifumat se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

Citește și: SCANDALOS Ce conține, de fapt, cozonacul din magazine / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.