Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virgil Guran anunță că moțiunea Lucian Bode rămâne ministru la Interne: Moțiunea nu va trece

bazarmedia.ro
Virgil Guran

Moțiunea simplă care-l vizează pe Lucian Bode nu va trece, declară vicepreședintele PNL Virgil Guran.

El spune la RFI, în contextul acuzațiilor din spațiul public aduse unor lideri ai partidului, că ”deja se exagerează cu această idee de plagiat”, anunță Mediafax.

Virgil Guran îl apără pe Lucian Bode, acuzat de plagiat: ”Lucian Bode este un ministru bun și nu este cazul să treacă o astfel de moțiune (...). Nu cred că avem o problemă, cred că oamenii în general se uită la ce se întâmplă, la guvernare și trebuie să recunoaștem, indiferent de ce spune Opoziția, de ce spun adversarii, că atât premierul, cât și Lucian Bode au reușit în actul de guvernare să aducă un echilibru în țară și să țină țara în echilibru în momentele acestea grele (...). În primul rând, eu nu știu să existe o hotărâre definitivă în acest sens, o sentință definitivă în acest sens. Eu cel puțin am susținut dintotdeauna, indiferent de poziția unuia și altuia, că doar o sentință definitivă poate să stabilească ceva, până în acel moment, acel om este total nevinovat, așa spune Constituția și eu respect Constituția”.

Reporter: Ce semnal transmite PNL-ul când nu numai că-i menține în funcție pe Lucian Bode și Nicolae Ciucă, suspectați de plagiat, dar îi mai și propune ca vicepreședinți la Senat, respectiv Camera Deputaților pe Sorin Cîmpeanu și Florin Roman, adică alți doi foști miniștri acuzați tot de plagiat?

Virgil Guran: Referitor la Florin Roman, să știți că este o hotărâre definitivă și se pare că, nu că se pare, sigur, verificați să vedeți, că Florin Roman a fost acuzat pe nedrept de ceea ce a fost acuzat, deci i-a venit răspunsul de la universitate, iar Sorin Cîmpeanu știu că a fost o sesiune de comunicări sau ceva de genul ăsta, n-a fost vorba de doctorat. Cred eu că deja se exagerează cu această idee de plagiat. Într-adevăr, într-un doctorat, da, trebuie să vii cu ceva nou, pentru a deveni doctor în acel domeniu, dar la Sorin Cîmpeanu n-a fost vorba de doctorat, nu știu ce lucrare de genul acesta și întotdeauna lucrările sunt făcute din experiența unor înaintași, din alte cărți și așa mai departe.

Reporter: Da, dar plagiatul e plagiat, indiferent că e vorba de o lucrare oarecare sau de o teză de doctorat.

Virgil Guran: Da, dar nu cred că se analizează competența unor oameni pentru anumite funcții în funcție de acest lucru. Asta e una. A doua: trebuie să ne uităm și ce prevede legea, să spunem că s-ar dovedi un plagiat, legea nu spune că nu mai ai ce căuta într-o anumită funcție.

Reporter: Sigur, dar nu ar fi fost mai înțelept să vă abțineți de la a promova în funcții cheie în stat oameni cu probleme de imagine, totuși?

Virgil Guran: Au fost alegeri interne, deci alegeri la grup, aici nu a fost numire sau ceva de genul acesta, au fost alegeri și cei doi colegi au fost aleși de către senatori și deputați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.