Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virgil Popescu anunță că a găsit soluția: 'Este evident nevoie de o regândire a reglementărilor pe pieţele de tranzacţionare a energiei'

Guvernul Romaniei
Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă, miercuri seară, că ”este evident nevoie de o regândire a reglementărilor pe pieţele de tranzacţionare a energiei”, fiind necesară o relaţie cât mai directă între producători, furnizori şi consumatori. MInistrul anunţă că are soluţie, dar că implementarea ei nu depinde de ministerul pe care-l conduce.

„Este evident nevoie de o regândire a reglementărilor pe pieţele de tranzacţionare a energiei. Trebuie să existe o relaţie cât mai directă între producătorii, furnizorii şi consumatorii români de energie. Am identificat în acest moment la nivelul Ministerului soluţia prin care se pot rezolva aceste probleme”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Virgil Popescu.

Ministrul explică faptul că, la ora actuală, OPCOM, în baza licenţei pe care a primit-o de la ANRE, poate să facă atâtea pieţe câte îşi doreşte şi consideră necesare, ANRE aprobă la rândul ei regulamentul de funcţionare a pieţelor respective, iar OPCOM stabileşte procedurile operaţionale.

”Începând de anul acesta OPCOM nu mai are monopol pe piaţa de vânzare de energie electrică, iar dacă nu se va adapta vor veni alţii care vor face acest lucru. Sper ca actorii instituţionali care vor putea implementa această soluţie pe care o voi propune să o ducă la îndeplinire, pentru că ea nu depinde de Ministerul Energiei”, a mai transmis ministrul.

Acesta consideră că ”avem nevoie de impunerea unor noi reguli de tranzacţionare, astfel încât principalii beneficiari să fie românii, pe de o parte, IMM-urile şi marii consumatori români, pe de altă parte”.

”De asemenea, producătorii trebuie să-şi modifice strategiile de vânzare, în aşa fel încât să fie formatori de piaţă. Această soluţie care are în vedere reglementarea pieţelor de tranzacţionare a energiei va merge, în paralel, cu investiţiile pe care le vom începe anul acesta în sistemul energetic din România. La sfârşitul lunii martie vom da drumul la call-uri de proiecte pentru a fi accesate sute de milioane de euro din PNRR pentru noi capacităţi de producţie a energiei”, a mai transmis Virgil Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.