Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virgil Popescu spune că minerii își vor primii doar salariile, nu și tichetele

Facebook
Virgil Popescu

Virgil Popescu, ministrul Energiei, îi trimite pe mineri la muncă, în așteptarea că Guvernul din care face parte le va livra salariile pentru care ortacii au muncit. Popescu a precizat, la Antena 3, că minerii vor primi doar salariile, nu și sporurile și tichetele cerute de oameni.

”Vineri am avut întâlnire cu liderii de sindicat de la cele 4 mine. Vineri seara am dat OUG, ceea ce înseamnă că timp de 3 luni de zile le vor fi plătite salariile. Ei vor primii banii de la Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale săptămâna viitoare, miercuri, probabil. Dar, ei trebuie să înțeleagă că CEH este în insolvență, trebuie să returneze niște bani primiți ca ajutor de stat. Trebuie făcută o reorganizare, cu două companii, una trecută la administrația locală.

Citește și: Diana Șoșoacă îi vrea pe minerii din Valea Jiului să mărșăluiască pe străzile din București: ‘Nu au curaj, le este frică. Dacă suntem uniți, rechinii mor’

Nu vreau să ridic nivelul de așteptări și să spun când intră banii. Eu sper să primească banii mai devreme de data de 26 februarie. Să aibă încredere, să nu își mai pună în pericol sănătatea în subteran, să se ducă acasă la familii, să înceapă să extragă cărbune, pentru că Termocentrala Mintia nu mai funcționează, nu mai livrează energie termică și electrică.

O să își primească salariile, nu sporurile. Sindicatele au dat în judecată pentru tichete CEH, acolo există un litigiu pe rol. Își vor încasa toate drepturile de natură salarială. ”, a spus Virgil Popescu.

Citește și: Raed Arafat, critici dure la adresa lui Ion Cristoiu: ‘Răspândiți minciuni și narative false și veninoase, pentru că la vârsta dumneavoastră sigur nu vă veți schimba’

De marți, aproape 60 de mineri se află în subteranul minei din Lupeni și refuză să iasă până nu li se plătesc salariile restante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.