Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virgil Popescu dă VESTEA ZILEI: companiile din HORECA vor primi un ajutor de stat, 20% din pierderile de cifră de afaceri

Facebook
virgil popescu

Companiile din HORECA vor primi un ajutor de stat de 20% din pierderea de cifră de afaceri din 2020 în comparație cu cifra de afaceri din 2019, a anunțat miercuri Virgil Popescu, ministrul Economiei, la o conferință de presă.

La sediul Guvernului reprezentații industriei HORECA s-au întâlnit cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul Economiei.

Popescu spune că ajutorul va fi acordat pentru codurile CAEN autorizate. O primă lectură a ordonanței de urgență care va detalia schema de ajutor ar putea avea loc în ședința Executivului din această săptămână, conform Mediafax.

Citește și: Șerban Nicolae FACE SHOW după demisiile din cauza pensiilor speciale: Nu au carte de muncă decât 15, 20 de minute

 

Bugetul estimat este de 500 de milioane de euro, iar plafonul maxim pentru o companie nu va depăși 800.000 de euro. „Cifra de afaceri din 2020 va trebui să fie certificată prin bilanț”, a precizat ministrul. Popescu a adăugat că a discutat și cu băncile, astfel încât companiile să poată avea acces mai rapid la fonduri.

Schema de ajutor va trebui să fie aprobată de Comisia Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.